Wekelijkse Update Office 365 (Wk 24)

templates teams

Microsoft Teams is de grote verbinder binnen een bedrijf. Het verbetert de samenwerking in je bedrijf. Nu wij met zijn allen Microsoft Teams meer gebruiken dan ooit, is het geen verrassing dat Microsoft Teams blijft vernieuwen. Ook deze week hebben we een 3-tal nieuwe functionaliteiten voor je in petto. Waarvan 2 in Teams en 1 in SharePoint.

 

Opties in Microsoft Teams-vergaderingen

Microsoft voegt een aantal handige features toe voor vergaderingen in Microsoft Teams. In het deelnamevenster komen 2 extra knoppen die je toepast tijdens een vergadering. Met de eerste knop (afbeelding links) wijzig je de rechten van een deelnemer. Zo bepaal je welke deelnemer presenteert en welke deelnemer mute. Met de andere knop (afbeelding rechts) download je een deelnemersrapport, zodat je precies ziet wie wanneer heeft deelgenomen en verlaten. Let op! Dit rapport vraag je op tijdens de vergadering, daarbuiten is het niet mogelijk.

 

teams templates

 

Teams templates

Met de naderende komst van templates in Teams, is er inmiddels steeds meer informatie beschikbaar. We frissen eerst je geheugen even op. Met templates in Teams maken gebruikers vooringestelde Teams aan. Nu kun je als gebruiker zelf ook Teams aanmaken(niet als de organisatie dit heeft uitgeschakeld). Je kiest uit het maken van een compleet nieuw team of het kopiëren van de structuur van een ander team. Met de templates stel je als organisatie templates voor je gebruikers in, waarmee je kanalen, tabbladen en applicaties aanmaakt. Er zijn een aantal sjablonen voor de templates en indien gewenst, bouw je ook templates van scratch op. Na beschikbaarheid van templates is het onderstaand menu voor jou zichtbaar.

teams template

 

De gebruiker selecteert het template en past vervolgens de teamnaam, omschrijving en kanaalnamen aan. Naast het maken van de templates geef je ook aan welke gebruikers het template mogen gebruiken. Naar verwachting is het een kwestie van weken voor deze functie zichtbaar is.

 

Nieuw gebruiksrapport in SharePoint

Met dit nieuwe rapport zie je hoeveel tijd een gebruiker gemiddeld spendeert op SharePoint sitepagina’s en nieuwsberichten. Deze rapporten zie je in op basis van het gebruik van de laatste 7 of 30 dagen. De tijd is berekend door de totaal gespendeerde tijd te delen door het aantal fysieke (unieke) bezoekers op de pagina binnen datzelfde tijdsframe. Het rapport voorziet vooralsnog alleen in de hoeveelheid tijd op sitepagina’s en nieuwsberichten. Informatie over lijsten, documenten en administratieve pagina’s (zoals sitegebruik) is niet inzichtelijk. Bij andere rapporten kun je 90 dagen terugkijken, dat is hier niet mogelijk. We geven je hieronder een voorbeeld van het rapport over een periode van 7 dagen. Zoals je ziet, daalt de gespendeerde tijd met 40% ten opzichte van de periode ervoor.

 

teams templates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures