Microsoft 365 Update – Wk 40

In Teams voeg je een whiteboard toe aan je vergadering. Een digitale variant van een fysiek whiteboard of een flipover in je vergaderruimte. Het is een handig hulpmiddel die je ondersteunt bij je vergaderingen. Je kunt brainstormen, evalueren, maar ook meer interactie uit de vergadering halen.

Diverse bedrijven maken al gebruik van dit hulpmiddel tijdens hun Teams vergaderingen en zien het nut van de bijdrage die Whiteboard aan een vergadering levert. Ook Microsoft is zich daarvan bewust en daarom blijven de ontwikkelen van Whiteboard in Teams doorgaan.

 

Wordt ontwikkeld

 

Whiteboard: Verschillende updates

Nieuwe Loop tabellen en taken lijsten maken binnen Whiteboard

Maak direct nieuwe Loop tabellen en taken lijsten in jouw Whiteboard pagina. Eenmaal aangemaakt kopieer je ze gewoon naar andere Microsoft 365 programma’s

Delen met Externe gasten

Binnenkort deel je ook jouw whiteboards delen met externe gasten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een link die je kunt sturen. Hierbij wordt wel rekening gehouden met de rechten die gelden op de plek waaruit de whiteboard wordt gedeeld. Gasten kunnen alleen bij de Whiteboard komen en niet bij overige data.

Whiteboard: Microsoft Forms Poll loops componenten  kopiëren en plakken

Er wordt steeds meer en meer mogelijk binnen Whiteboard. Zo kun je bestaande Forms pool loops kopiëren en plakken binnen Whiteboard.

 

Teams: Verplicht achtergrond vervagen tijdens vergadering

Tijdens een online Teams vergadering heeft lang niet iedereen een achtergrond of is de achtergrond vervaagd. Dit kan voor onrust zorgen als je met veel deelnemers bent. Daarom gaat Microsoft een update uitbrengen waardoor je achtergrond standaard vervaagd wordt als je zelf geen achtergrond hebt gekozen.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: nieuwe chatervaring in Microsoft Edge

Bij het openen van webkoppelingen vanuit Microsoft Teams-chats in Microsoft Edge, zien gebruikers dat de webkoppelingen naast hun Teams-chats openen, met de Teams-chats  in de zijbalk van Edge. Hiermee reageer je gemakkelijker op de chat nadat je de link hebt geopend.

 

Teams: Nieuwe kanaal ervaring

Met de nieuwe Teams komt er ook een nieuwe kanaal ervaring. Door deze verandering werk je een stuk gebruikersvriendelijker in een kanaal. Als je werkt in een kanaal zie je nu belangrijke informatie zoals wie er allemaal bij mogen.

whiteboard in teams

Uitgerold

 

SharePoint: pagina/post delen

SharePoint gebruikers delen vanaf nu  pagina’s en/of posts individueel zonder de complete pagina/site te moeten delen. Je deelt op dezelfde manier als met het delen van bestanden.

 

Teams: Teamsoverzicht exporteren naar CSV bestand

Beheerders kunnen de lijst met Teams exporteren als een CSV-bestand vanuit het Teams-beheercentrum. Via deze nieuwe optie icontroleer je gemakkelijker welke Teams gebruikt worden.

whiteboard in teams

whiteboard in teams

Het geëxporteerde csv bestand komt niet in de map downloads van verkenner maar blijft op de pagina staan. Bovenin je scherm krijg je dan een pijltje dat hij geëxporteerd is.

whiteboard in teams

 

Teams en office: Office opent binnen Teams

Maak je veel gebruik van de desktop office pakketten en heb je de nieuwe Teams? Dan kan het zijn dat als jij documenten opent via Teams je ze niet terug kan vinden bij icoon van het office programma in de taakbalk. Deze staan dan onder het Teams  logo en niet (meer) onder het logo van het office pakket zoals Word of Excel. Dit zelfde geldt zowel voor bestanden die rechtstreek vanuit Teams openen als bestanden die je opent vanuit verkenner maar wel gelinkt zijn aan Teams. Bijvoorbeeld via de OneDrive Sync.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures