Microsoft 365 Update – Wk 37

Je hebt hem een paar weken gemist: De wekelijkse Microsoft 365 update. Nu de vakantieperiode voorbij is, stellen we je weer wekelijks op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365. Blijf het volgen zodat je nu en ook in de toekomst optimaal met Microsoft 365 werkt.

 

In ontwikkeling

 

SharePoint: Migratie van SharePoint 2010 en 2013 workflows naar Power Automate

Nu steeds meer oude versies van SharePoint uitgefaseerd worden is dit een zeer welkome update. Hij is nog in ontwikkeling maar wanneer deze beschikbaar is, kunnen Microsoft 365-klanten met deze tool een op SharePoint-gebaseerde workflows migreren naar Power Automate. Met deze update migreer je eenvoudig SharePoint 2010 (out-of-the-box en SharePoint Designer) workflows en SharePoint 2013 (SharePoint Designer) workflows naar Power Automate-flows. Deze functie wordt geïntegreerd in de SharePoint Migratietool (SPMT).

 

Teams: Real-time agenda synchronisatie met outlook

De synchronisatie snelheid waarmee de agenda’s van outlook en Teams synchroniseren gaat nog sneller, waardoor je een Real-time synchronisatie krijgt. Dit komt beschikbaar voor Mac en Windows.

Whiteboard: updates

Whiteboard: Een bestaand bord in Teams openen met ‘Volgen’

Met deze update open je een bestaand whiteboard in een Teams-vergadering als je de ‘Volgen’-functie hebt geactiveerd. Hiermee delen gebruikers onmiddellijk een whiteboard als ze ‘Volgen’ hebben ingeschakeld.

Whiteboard: Snelle start met gepersonaliseerde sjablonen op lege whiteboards

Bij het openen van een nieuw leeg whiteboard zien de gebruikers een lijst met gepersonaliseerde sjablonen waaruit ze kunnen kiezen. Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw dezelfde whiteboards te maken.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Nieuwe Teams app

Microsoft rolt de nieuwe Teams app uit. Niet alleen de lay-out verandert, ook het verbruik wat Teams nodig heeft om te functioneren wordt minder. Hierdoor kan het zijn dat jouw werkplek/device sneller werkt tijdens het gebruik van Teams.

 

Ook de informatie die je ziet bij een kanaal is vernieuwd. Binnen een kanaal ga je nu rechtsboven gaan naar “kanaal info”.

nieuwe teams app

Je ziet dan sneller wie toegang hebben tot het kanaal.

nieuwe teams app

Ook is de optie om een post te plaatsen naar boven verplaatst.

nieuwe teams app

Sommige organisaties kunnen de nieuwe Teams proberen. Dit kun je gewoon doen. Als Microsoft klaar is met de uitrol van deze update wordt de nieuwe Teams automatisch geïnstalleerd.

nieuwe teams app

 

Teams: Blokkeer leestoegang voor anonieme gebruikers  binnen  een vergaderchat

Met deze functie kunnen IT-beheerders de toegang voor anonieme gebruikers voor de chat die tijdens vergaderingen wordt aangemaakt. Anonieme deelnemers kunnen  geen chat berichten lezen waardoor je zeker weet dat bepaalde berichten bij de juiste personen blijven.

 

Uitgerold

 

Teams: Links naar berichten in groeps chat

Een groeps chat kan handig zijn voor snelle communicatie met elkaar. Een nadeel is dat er soms ontzettend veel berichten binnen komen waardoor je een eerder belangrijk bericht over het hoofd kan zien. Dit los je op door een link van het bericht nogmaals in de chat te zetten waardoor iedereen er weer snel bij kan komen. Deze optie was er al een tijdje voor de 1 op 1 chat maar nu dus ook voor de groeps chats. Een bericht nogmaals in de chat zetten kun je doen door naar het bericht toe te gaan en dan via de puntjes te kiezen voor “koppeling kopiëren”

 

Teams: Chat berichten verwijderen

Tot voorkort kon je alleen chatberichten verbergen. Door een update kun je ze nu ook verwijderen. Dit is soms wenselijk voor chats van oude werknemers of klanten. Je verwijdert ze alleen in je eigen Teams. Je verwijdert een chat gemakkelijk door op de puntjes bij de persoon te gaan staan en dan voor chat verwijderen te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures