Microsoft 365 Update – Wk 34

Microsoft verbetert continu bestaande functionaliteit en brengt nieuwe functionaliteit uit in Microsoft 365. Vaak worden deze nieuwe functionaliteiten van te voren door Microsoft aangekondigd. In deze wekelijkse blogs stellen we je op de hoogte van alle ontwikkelingen die je kunt verwachten of die net zijn verschenen in Microsoft 365. Ontdek wat Microsoft deze week voor je in petto heeft.

 

In ontwikkeling

 

SharePoint: Microsoft Lists – Een lijst maken vanuit een CSV-bestand

Microsoft is bezig met een update waardoor je een lijst maakt met een import van een CSV-bestand. De functie Exporteren naar CSV is uitgebreid met een schema, zodat wanneer je importeert, je bron- en doellijsten er identiek uitzien, inclusief alle aangepaste opmaak, keuzes, opmaak met tekstbewerking, enzovoort.

 

Outlook: Verschillende updates.

Geen Reacties toestaan op een e-mail

Microsoft is bezig met het ontwikkelen van een reeks verbeteringen die de functie voor reacties in Outlook ondersteunen. Een van de updates is dat een verzender aangeeft of er op de mail gereageerd mag worden. Ook kan een beheerder bepalen op welke mailtjes er wel en niet gereageerd mag worden.

 

Outlook: Nieuw Outlook voor Windows – Automatisch toewijzen van gedeelde postvakken

Automatisch toewijzen gebeurt standaard wanneer een gebruiker volledige toegangsrechten heeft gekregen tot een gedeeld postvak in Microsoft Exchange Online. Het nieuwe Outlook voor Windows koppelt automatisch het postvak  aan het account dat volledig toegang heeft gekregen.

 

Teams: Tijdzones zichtbaar bij plannen vergadering

Bij het plannen van een vergadering met mensen uit verschillende tijdzones krijgt de planner suggesties voor starttijden en aanvullende inzichten die overeenkomen met de respectieve tijdzones van de deelnemers. Je kiest hierdoor een geschiktere tijd voor alle deelnemers van de vergadering.

 

Teams web: Automatisch tot 9 video’s (3×3) bekijken in Teams-vergaderingen in Chrome en Edge

Op dit moment ondersteunt Microsoft Teams-vergaderingen standaard maximaal 4 video’s (2×2) op het scherm in de Galerijweergave op webbrowsers. Met deze update kunnen gebruikers automatisch tot 9 video’s (3×3) op Chrome en Edge op hun scherm zien.

 

Teams: 1000 kanalen per team

Binnenkort kun je per Team 1000 kanalen gebruiken. In combinatie met gedeelde kanalen ( Kanalen die met interne gebruikers en externen gedeeld worden zonder de deelnemers lid te maken van het gehele Team) is dit een mooie update. Deze update beperkt het aantal Teams dat je dan eventueel moet aanmaken.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: links van berichten in groeps chat

Een groeps chat is erg handig, toch loop je er tegen aan dat er te veel berichten achter elkaar binnen komen. Ben je niet altijd in de gelegenheid om je chat in te zien, dan zie je waarschijnlijk belangrijke berichten over het hoofd. Met deze functie kun je bepaalde berichten opnieuw als een link toevoegen zodat ze snel vindbaar zijn. Microsoft is nu bezig met het uitrollen van deze functionaliteit.

 

Microsoft 365: de webversie Excel, PowerPoint en Word krijgen nieuwe lay-out

De online versie van Excel, PowerPoint en Word krijgen een nieuwe lay-out. Met deze nieuwe lay-out wordt het nog makkelijker om ermee te werken.

 

Uitgerold

 

Microsoft Teams: Samenwerken in OneNote

Samenwerken in OneNote stelt  deelnemers aan een vergadering in staat om gezamenlijk de agenda, notities en actiepunten te maken en bij te werken. Omdat OneNote binnen Microsoft 365 valt wordt deze ook automatisch gesynchroniseerd met ToDo & Planner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures