Krijg een succesvol draadloos netwerk met een Wireless Site Survey

wireless site survey

Het lijkt alsof elke week de vraag naar draadloze netwerken stijgt. Organisaties willen hun medewerkers en klanten een beheersbare en stabiele draadloze verbinding bieden op ieder apparaat dat het gebouw binnenkomt. Toch constateert onze Servicedesk regelmatig problemen met de inrichting en de tegenvallende performance van draadloze netwerken.

 

Denk je na over de implementatie van een nieuw draadloos netwerk? Dan is het noodzakelijk dat je een Wireless Site Survey uitvoert voordat je een betrouwbaar draadloos netwerk ontwerpt. In deze blog gaan we dieper in op een Wireless Site Survey en waarom je dit uitvoert.

 

Geen pand is hetzelfde

De bouwmaterialen, indelingen en lay-out verschillen van gebouw tot gebouw. Dit heeft zijn uitwerking op de verspreiding van het signaal. In de praktijk zie je dat je in sommige gebouwen in elke ruimte een access-point moet plaatsen. Terwijl je in andere gebouwen genoeg hebt aan een centraal access-point voor dekking van de omliggende kantoren.

 

Eisen draadloos netwerk

Het is belangrijk om te weten waaraan het draadloze netwerk moet voldoen, oftewel waar het draadloze netwerk voor gebruikt wordt. Een netwerk wat ook wordt gebruikt voor telefonie heeft andere vereisten dan een netwerk wat puur voor connectiviteit dient. Daarnaast spelen het aantal gebruikers en de devices die het draadloze netwerk gebruiken een grote rol. Indien mogelijk is het belangrijk vast te stellen welke de “meest belangrijke en minst capabele devices (MILCD)”  zijn waaraan het netwerk moet voldoen. Op basis van deze vereisten kan een draadloos netwerk ontwerp worden gemaakt.

 

Netwerk snelheid

De wifi technologie ontwikkelt zich razendsnel en met de laatste wifi standaarden zoals Wifi5, WiFi 6 of 6E zijn (theoretische) snelheden te halen die vaak ver boven de Uplink speed naar de netwerkswitch uitkomen. Het is belangrijk dat je bepaalt welke snelheden gewenst zijn en of dit overeenkomt met de rest van het netwerk, zoals switches, Firewall en internet snelheid.

 

Inzicht in je WiFi prestaties met een WiFi Site Survey

Is de WiFi traag of valt bij gebruikers in jouw organisatie regelmatig de verbinding met het draadloze netwerk (WLAN) weg? Dan is het tijd voor een Site Survey. Met netwerkmetingen en een spectrumanalyse brengen we de oorzaak van de problemen in kaart. In een adviesrapport krijg je advies hoe je wél de gewenste performance en stabiliteit bereikt. Als we een nieuw WiFi netwerk voor je realiseren, voeren we ook zo’n site survey uit om o.a. storingsbronnen in kaart te brengen en te bepalen hoeveel access points er nodig zijn voor je nieuwe netwerk.

 

De Wireless Site Survey bestaat uit twee onderdelen:

  • Voor de meting maken we een simulatie op basis van de plattegronden die je inlevert. Deze simulatie bepaalt op welke plaatsen en grofweg hoeveel draadloze toegangspunten je nodig hebt voor het netwerk.
  • Tijdens de tweede fase lopen we met een eigen access point door je pand. Hiermee bepalen we de ideale plaatsing van draadloze toegangspunten. Tegelijkertijd krijg je een beeld van het aantal benodigde toegangspunten voor volledige dekking. Ook onderzoeken wij eventuele stoorzenders, zodat je een goed overzicht krijgt van de signalen die invloed hebben op je draadloze netwerk.

wireless site survey

 

Meer weten?

Ondervind je problemen in jouw draadloze netwerk of sta je op het punt je netwerk te vernieuwen? Arrix vergroot graag de veiligheid, stabiliteit en snelheid van je netwerk. Meer weten? Neem contact met ons op .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures