Maak meer mogelijk met Wifi 6

wifi 6

Het gebruik van het aantal apparaten dat online is neemt alleen maar toe. Bij het gebruik van Wifi 5 kan dit je netwerk behoorlijk vertragen. Je krijgt te maken met vertraagd beeld bellen, het slecht streamen van video’s of een slechte verbinding met je IoT apparaten (Internet of Things).

 

De nieuwste generatie Wifi technologie, Wifi 6 blijft wel presteren. Voor kantoren, horeca zaken of andere bedrijven is Wifi 6 de ideale oplossing, waarmee iedereen altijd verbonden is met een goed netwerk. Wat is Wifi 6 precies en wat heb je eraan?

 

Extra snelheid en capaciteit

Wifi 6 is de nieuwste Wifi standaard, gelanceerd in 2019. Op de achtergrond heeft deze nieuwe Wifi versie een aantal technische verbeteringen. Wifi 6 verstuurt op een andere manier gegevens naar je apparaten. Dit resulteert niet alleen in een hogere snelheid, maar ook in meer capaciteit. Hierdoor kan deze nieuwe wifi versie ook meer apparaten aan. Waardoor jij feilloos geniet van een bedrijfsomgeving met allerlei online apparaten.

 

Nog meer unieke voordelen

De nieuwste Wifi standaard kent, naast snelheid en capaciteit, nog een paar unieke voordelen, die voor ieder bedrijf of organisatie zeker de moeite waard zijn:

 

  • Groter bereik: Het bereik is groter en er zijn minder dode hoeken. Hiermee neemt de noodzaak af om extra acces points of wifi repeaters te installeren.
  • Het stroomgebruik voor draadloze apparaten is lager: Dankzij de gecoördineerde slaapstandfunctie (Target Wake Time) bepalen apparaten wanneer en hoe vaak ze ontwaken om data te versturen en ontvangen. Acces points kunnen apparaten vaker in een sluimerstand zetten. Dit verlengt de batterijduur. Vooral als je veel gebruik maakt van Internet of Things is dit een enorme pré.
  • Betere beveiliging: De nieuwste Wifi standaard is veilig en betrouwbaar. Bovendien kunnen hackers moeilijker je wachtwoorden kraken, omdat de beveiligingssleutel continue verandert.

 

De toename van het aantal slimme apparaten kan bij Wifi 5 voor een trager netwerk zorgen. Wifi 6 is robuuster, heeft minder last van andere wifi netwerken en geeft een stabiele verbinding. Ook bij een tiental aan verbonden apparaten.

 

Wifi 6 is gericht op het netwerk

In plaats van het verhogen van de snelheid van individuele apparaten, is wifi 6 gericht op het verbeteren van het netwerk. Dat is een belangrijk doel. Het aantal wifi apparaten bij bedrijven wordt binnen een paar aanzienlijk meer. Hiermee belast je jouw netwerk. Met de nieuwst Wifi technologie verminderen de problemen die zich voordoen als je tientallen apparaten op een netwerk plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures