Altijd bereikbaar of geef jij je over aan de flow van je vakantie?

altijd bereikbaar

Ik ga op vakantie en ik neem mee. Dat boek wat je altijd nog wilt uitlezen, je duikspullen en dan toch die telefoon of laptop? Of toch maar niet? Altijd bereikbaar zijn. Het lijkt ideaal, maar ook tijdens je vakantie?

 

In deze tijd van het jaar is continue bereikbaarheid een actueel onderwerp. Onderbreek jij de vakantiepret voor werk? Even een paar mailtjes lezen, de telefoon aannemen omdat je die belangrijke klant te woord moet staan of een app van je collega beantwoorden. Het lijkt dat het er gemakkelijk tussen door kan. Maar wat voor impact heeft het op jou?

 

Doen wat jezelf wilt

Voel je je er goed bij, dan moet je het natuurlijk gewoon doen. Maar wettelijk ben je nergens toe verplicht. Het grote voordeel van een vakantie is namelijk dat je hele dag doet wat jezelf wilt en wanneer je dat wilt. Dat is goed voor je gezondheid en tevredenheid.

 

Nu is werken tijdens je vakantie niet per definitie slecht voor je. Als je bewust bepaalt dat je af en toe je mail of je telefoon checkt, dan valt het best mee. Je hebt zelf dan nog steeds de controle, wat goed is voor je gemoedsrust.

 

Niemand is onmisbaar

Misschien heb je het gevoel dat je onmisbaar bent en houd je daarom graag alles onder controle. Zelfs vanuit je vakantiebungalow, in je hangmat of op het witte strand.

 

Met een goede voorbereiding is dit helemaal niet nodig :

  • Draag je werkzaamheden en taken over aan collega’s
  • Leg waardevolle informatie goed vast.
  • Schrijf een duidelijke out-of-0ffice

 

Je collega’s profiteren van deze maatregelen, zodat ze ook minder een beroep op jou doen tijdens je vakantie.

 

Maar ook tijdens je vakantie kun je een paar maatregelen nemen:

  • Blokkeer of verwijder je werk email op je telefoon
  • Leg je telefoon weg tijdens maaltijden, rondleidingen en tours
  • Wees consistent, reageer kort of niet en blijf dat doen

 

Je ontdekt  dat een hele hoop zaken gewoon doorlopen of zich ook oplossen als je er niet bent.

 

Soms moet je toch bereikbaar zijn

Er zijn gevallen dat je ook tijdens je vakantie onder bepaalde omstandigheden bereikbaar moet zijn. Dat is ook afhankelijk van de functie die je bekleedt. Het is praktisch dat je hier voordat je op vakantie gaat afspraken over maakt. Technologische oplossingen maken het uitvoeren van die afspraken mogelijk. Zo kun je wel bereikbaar zijn, maar de telefoon 2 maal per dag checken op berichten. Ook zijn er bepaalde collega’s die je als favoriet aangeeft en waar je alleen de telefoontjes van beantwoordt. Het andere verkeer gaat dan rechtstreeks naar de voicemail.

 

Ook zijn er mensen die het gewoon fijn vinden om tijdens de vakantie door te werken. Hiermee voorkom je  een berg werk na jouw vakantiewerk of je kunt het je simpelweg niet veroorloven om het werk al die tijd te laten liggen. Andere redenen voor doorwerken tijdens je vakantie zijn collegialiteit en het houden van controle.

 

Blijf in control!

Wat je ook wilt, in verbinding blijven of genieten van je vrijheid. Wij bieden je dit bij zowel vaste als mobiele telefonie en bij integratie met andere communicatiemiddelen. Wij hebben telecomoplossingen die ervoor zorgen dat je bereikbaar bent zoals jij wilt. En dat betekent dus ook dat je onbereikbaar bent. Blijf in control , zeker na werktijd en tijdens de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures