Azure Cognitive Services Deel 1: Zicht

Azure Cognitive Services

Azure Cognitive Services zijn een set van API’s waarmee je AI (Artificial Intelligence) implementeert binnen jouw organisatie.  Door middel van deze API maakt een softwareontwikkelaar verbinding met de Azure Cognitive Services.

 

De Azure Cognitive Services verdeel je in verschillende soorten services:

  • Zicht
  • Taal
  • Spraak en
  • Besluit

De komende weken behandelen we alle 4 onderdelen in een aflevering van blogs. In deze blog informeren we je over de mogelijkheden van Azure Cognitive Services op het gebied van zicht, waarmee je inhoud in afbeeldingen en video’s identificeert en analyseert.

 

Computer Vision

Met Computer Vision herken je vanuit een afbeelding, leestekens. Zo maak je gescande documenten doorzoekbaar. Daarnaast kun je objecten en gezichten in afbeeldingen automatisch analyseren en categoriseren. Is het een gebouw, een dier of een mens? Computer Vision zoekt dit voor jou uit. Niet alleen de afbeelding wordt geanalyseerd, maar ook de ruimte in de afbeelding. Zo bepaalt Computer Vision hoeveel mensen er op de afbeelding zijn, met wie of wat ze interactie hebben en de afstand tussen mensen.

 

Custom Vision

Wanneer Computer Vision niet aan al jouw wensen voldoet, dan is Custom Vision een service waarmee je de AI Service traint om zelf iets te herkennen. Stel, in een ziekenhuis kan een bepaalde huidaandoening herkent worden met het zicht. Dan kun je Custom Vision trainen om die huidaandoening te herkennen door hem allerlei voorbeelden te geven van de aandoening.

 

Face API

Met Face API kunnen gezichten geïdentificeerd worden. Door het matchen van 2 afbeeldingen, wordt een waarschijnlijkheidsscore bepaald of de personen op de foto’s dezelfde zijn. Daarnaast kunnen diverse details van het gezicht herkend worden zoals: accessoires, leeftijd, emotie, gezichtshaar, geslacht, bril, haar, hoofdhouding, make-up, masker etc.

De Face API kun je bij voorbeeld goed inzetten bij toegangsbeheer met gezichtsherkenning.

 

azure cognitive services

Meer weten over Azure Cognitive Services?

Zie je na het lezen van deze informatie al mogelijkheden voor het gebruik van Azure Cognitive Services in jouw organisatie? Wij sparren graag eens met je over de inzet van deze veelzijdige service. Benieuwd naar de diverse andere functies die Azure Cognitive Services biedt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan automatisch de andere 3 blogs inzake dit onderwerp in je mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures