Bellen met teams

Microsoft Teams is een platform waar medewerkers kunnen chatten, vergaderen, content delen, samenwerken aan bestanden en werken met alle beschikbare apps. Documenten zijn altijd benaderbaar en beschikbaar. Jij maakt al gebruik van deze functionaliteiten. Maar wilt het optimale uit je Teams applicatie halen. Dat kan door te bellen met Teams.

 

Nu bel je misschien ook al via Teams, want dit is een standaardfunctionaliteit in deze Office365 applicatie. Voorwaarde om contact te krijgen is dat de persoon aan de andere kant van de lijn ook Teams gebruikt. Je belt met de computer via de telefoonlijn naar vaste telefoonnummers. In de Teams client zie je aan de linkerkant een werkbalk met mogelijkheden zoals de activiteiten, chat en ook oproepen. Met deze knop ‘Oproepen’  bel je zowel intern als extern met iedereen die de beschikt over de Teams app.  Je hebt dan een kiezer waarmee je net als een vast toestel een nummer intoetst.

 

Direct Routing

Door middel van een koppeling tussen de telefooncentrale en Teams is het mogelijk om de functionaliteiten van Teams te integreren met de functionaliteiten van de telefooncentrale. Dit kan met Direct Routing. Direct Routing koppelt je vaste telefonie aan Microsoft Teams. Door Direct Routing wordt communiceren intern en extern een stuk makkelijker. De verschillende functies van Teams, zoals agenda’s en documenten delen, worden tijdens het telefoneren met elkaar gedeeld. Online vergaderen met collega’s wordt nu nog makkelijker.

 

Met Direct Routing koppel je een SIP-trunk aan een Session Border Controller die direct communiceert met Office 365. Een Session Border Controller is een apparaat waarmee je controle krijgt over de mediastromen die nodig zijn voor het opzetten van een telefoongesprek. Op deze manier creëer je een hybride omgeving,  je belt gemakkelijker via internet.

 

Devices om te bellen met Teams

Je belt op verschillende devices met Teams. Teams ondersteunt bellen via de PC,  MAC, op IOS en Android devices en op vaste telefoons die hiervoor gecertificeerd zijn. Bellen met Teams is op dit moment nog niet beschikbaar via de web-app via de browser. Microsoft

 

Opzetten Direct Routing

Om te kunnen bellen via Microsoft Teams heb je een internetverbinding nodig. Deze internetverbinding moet stabiel en snel genoeg zijn. Direct Routing gebruiken? Voor de hoogste kwaliteit heb je in ieder geval een goed netwerk nodig, met de juiste licenties van Microsoft en voor je Cloud centrale. Je ICT partner weet wat jij momenteel gebruikt en of dit bruikbaar is om Direct Routing op te zetten.

 

De volgende vereisten zijn dan minimaal:

Voor je telefooncentrale gebruik je volgende licenties:

 • HIP IP-PABX
 • (blok) telefoonnummers
 • Trunk user per benodigd spraakkanaal (kan zowel per minuut als onbeperkt)
 • Teams group option

 

Voor Microsoft heb je de volgende licenties nodig

 • 1 of 2 Office 365 E1 licenties
 • Per gebruiker een licentie met Phone System

 

Benut de voordelen van Teams in combinatie met je telefooncentrale

Koppel je je telefooncentrale met Microsoft Teams? Dan benut je alle voordelen van Teams gecombineerd met de functionaliteiten van je telefooncentrale. Ideaal voor bedrijven die communiceren met hun klanten en de effectiviteit van hun medewerkers verbeteren.

 

 

Reacties

 1. gerlien schreef:

  Hoi Elias,
  Dat is afhankelijk van meerdere factoren en daarom nemen we contact met je op in mail.

 2. Elias de Weerd schreef:

  Ik ben benieuwd naar het kostenplaatje van extern bellen met Teams voor 285 gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

Gerelateerde blogs

Er zijn geen gerelateerde blogs gevonden!

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures