Wekelijkse Update Microsoft (Wk 49)

Met Microsoft Bookings is het plannen en beheren van afspraken een makkie. Bookings bevat een webboekingsagenda en integreert met Outlook. En dat niet alleen! Eindelijk is de bookingsapplicatie ook beschikbaar in Teams.

 

Dat is één van de functionaliteiten die in Microsoft 365 beschikbaar komt. Wat is er nog meer nieuw of in ontwikkeling? Wij praten je bij .

 

Microsoft Teams: De Bookings applicatie in Teams

De Bookings applicatie is nu beschikbaar in Teams en inbegrepen in vijf verschillende Teams setup policies:

 1. Eerstelijnsmedewerker
 2. Eerstelijns manager
 3. Zorg informatiebewerker
 4. Kleine middelgrote bedrijven – Geen zakelijke stem
 5. Functionaris openbare veiligheid

Wordt een gebruiker in een van de bovenstaande policies wordt meegenomen, dan staat de Bookings applicatie automatisch in de linker rij van Teams. Hierdoor kun je als beheerder van de Teams-omgeving veel gebruikers tegelijk deze applicatie geven. Zij die de applicatie gebruiken hoeven deze niet zelf hoeven te installeren vanuit de Teams applicatie winkel.

 

Microsoft SharePoint: Gebruik dynamische groepen uit Azure AD voor Audience targeting

Je kunt Azure Active Directory Dynamische Groepen gebruiken voor Audience Targeting in SharePoint Online. Voorheen werd dit alleen ondersteund door Azure Active Directory beveiligingsgroepen en Microsoft 365 Groepen. Met deze nieuwe functionaliteit komen meer, specifieke, groepen beschikbaar voor Audience Targeting.

 

De volgende functionaliteiten heeft Microsoft in ontwikkeling:

 

Microsoft Teams: Activiteiten feed beheren

Binnenkort beheer je vanuit de activiteiten feed van Teams je notificaties. Wanneer je een notificatie binnen krijgt, kun je er met de rechtermuisknop op klikken en deze voor de toekomst uitschakelen. Zo kun je reacties, zoals duimpjes, op je chatberichten of applicatie notificaties uitschakelen en zie je ze in het vervolg niet meer.

Dankzij deze nieuwe functionaliteit wordt het gemakkelijker om de informatie die je gepusht krijgt in de activiteiten feed te beheren, omdat je het direct vanuit dit scherm kan doen.

De onderdelen die je kunt beheren vanuit de activiteiten feed:

 • Reacties aan-/uitzetten
 • Notificaties van Teams applicaties aan-/uitzetten

 

Microsoft SharePoint: Teams en teams kanalen beheren in SharePoint beheercentrum

Microsoft verbetert de komende maanden het beheren van teams en teams kanalen vanuit het SharePoint beheercentrum. De verbeteringen omvatten onder andere:

 • Een nieuwe Teams weergave met een filter dat alleen de sites toont die verbonden zijn aan Teams.
 • Een nieuwe kolom waarin je ziet of een site verbonden is met Teams.
 • Een nieuwe kolom waarin je ziet of een site verbonden is aan een team Privé of Gedeelde kanalen bevat.
 • Alle nieuwe actieve sites tonen de kanaal sites die verbonden zijn aan een team site.
 • Mogelijkheid voor het beheer de opslaglimiet van teams.

Voorheen waren kanaal sites alleen beschikbaar via PowerShell en de Teams client applicatie. Met deze verbeteringen beheren beheerders kanaal sites nu vanuit het SharePoint beheercentrum.

 

bookingsapplicatie in teams

Figuur 1 De verbeterde beheer ervaring in SharePoint. Bron: Microsoft

 

Microsoft SharePoint: Pagina Tekst werkbalk update

De SharePoint Pagina Tekst werkbalk krijgt binnenkort een update. Hierdoor kun je simpele tekst-aanpassingsmiddelen benaderen vanuit een zwevende horizontale werkbalk die zich boven het Tekst webonderdeel bevindt. Deze werkbalk past zich dynamisch aan aan de grootte van het Tekst webonderdeel. De hoeveelheid middelen die je in de werkbalk ziet, hangt af van de grootte van je Tekst webonderdeel. Wanneer het webonderdeel kleiner is, zie je minder hulpmiddelen. De hulpmiddelen die je niet direct ziet kun je via een uitklapbaar menu benaderen.

bookingsapplicatie in teams

Figuur 2 De nieuwe zwevende werkbalk. Bron: Microsoft

 

bookingsapplicatie in teams

Figuur 3 Het uitklapbare menu in de werkbalk voor het tonen van meer middelen. Bron: Microsoft

 

Dit maakt het aanpassen van de tekst in het Tekst webonderdeel gemakkelijker voor SharePoint beheerders.

 

Microsoft SharePoint & OneDrive: Blokkeren van downloads instellen in deelbare links

Wanneer mensen video en audio opnamen delen via deelbare links, kunnen ze straks instellen of het downloaden van de gedeelde content geblokkeerd moet worden. De ontvangers van de inhoud kunnen de inhoud dan wel inzien, maar niet downloaden. Hiermee deel je video en audio veiliger, bestaande organisatie policies wijzigen hierdoor niet.

 

Microsoft Teams: Een knop voor het dempen van de microfoon op te heffen

Binnenkort blijf je gedempt tijdens een Teams vergadering wanneer je dat zelf nodig acht en wanneer je snel het dempen wilt opheffen, doe je dit door Ctrl+Spatiebalk in Windows of Optie+Spatiebalk in MacOS vast te houden. Je bent hierdoor snel hoorbaar en de rest van de vergadering, wanneer je alleen hoeft te luisteren, ben je weer gedempt door deze combinatie los te laten.

Als deze functionaliteit is uitgerold, schakel je deze in of uit door in het instellingen menu van Teams naar het onderdeel ‘Privacy’ te gaan. Hier kun je dan “Toetsenbord snelkoppeling voor het opheffen van dempen” in- of uitschakelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures