Wekelijkse Microsoft update – Wk 33

Microsoft Teams bestaat al meer dan 5 jaar. Het heeft zich in deze 5 jaren ontwikkeld van vernieuwende applicatie naar een essentiële tool voor je bedrijf. En het blijft zich ontwikkelen. Over de hele wereld gebruiken bedrijven de geavanceerde functionaliteiten van Teams.

 

Ontdek wat er deze week allemaal nieuw is in Microsoft Teams of wat je binnenkort kunt verwachten. De volgende functionaliteiten zijn in ontwikkeling

 

Microsoft Teams: Start een chat bericht op basis van een groep

Deze update heeft op zich laten wachten, maar is gelukkig weer opnieuw op de roadmap gezet. Op dit moment kun je alleen personen selecteren bij het starten van een nieuwe chat. Met deze update wordt het ook mogelijk om groepen, Distributie/mail of office 365 groepen, te selecteren. Door gebruik te maken van groepen weet je bijna zeker dat je iedereen bericht hebt die het bericht moet krijgen. De kans dat je dan iemand vergeet wordt klein.

Het blijft mogelijk om losse personen toe te voegen. Er zit wel een limiet op van 250 personen in één chat.

 

Microsoft Teams: Vertraagde chat mogelijkheden

Binnenkort kun jezelf bepalen wanneer je een chat verstuurd en wanneer hij moet aankomen bij de persoon. Met deze mogelijkheid voorkom je dat het bericht onderaan komt te staan.

 

Onderstaande functionaliteit rolt Microsoft uit. Heb je dit nog niet, dan kun je het binnenkort verwachten.

 

Microsoft Teams: Gedeelde kanalen

Binnen een Teams omgeving heb je op dit moment 2 soorten kanalen: openbaar, voor gehele Team of privé voor bepaalde personen binnen het team. Heb je een kanaal waar personen (intern of extern) bij moeten maar ook weer niet alles mogen zien, of heb je data die je wilt delen tussen afdelingen die allebei een eigen team hebben, dan moet je nu nog een apart team aanmaken. Hier heeft Microsoft een oplossing voor bedacht: Gedeelde kanalen.

Met een gedeeld kanaal geef je binnen een Teams omgeving verschillende personen toegang tot kanalen zonder ze toegang te geven tot het gehele team. Je kunt zelfs een kanaal extern delen. Hier kun je individuele personen aan toevoegen, maar dit kanaal kun je ook aan een ander team koppelen zodat medewerkers automatisch lid worden van het kanaal.

Microsoft rolt op dit moment de gedeelde kanalen uit. Dit betekent dat sommige organisaties het al wel hebben en andere niet.

 

Onderstaande functionaliteiten heb je tot je beschikking:

 

Microsoft Teams: Samen zijn modus aanzetten voor iedereen

Organisatoren van een vergadering zetten binnenkort voor alle deelnemers de samen zijn modus aan. Nu moet iedereen voor zichzelf nog de modus aanzetten tijdens een vergadering. Deze optie blijft gelukkig wel maar een Organisator kan wel voor alle deelnemers het zelfde “samen zijn” scherm activeren. Je kunt deze dus altijd weer veranderen.

 

Microsoft Teams: Vergader chat bubbel voor Android en iOS

Wie kent het niet, chatten tijdens een online vergadering. Iedereen is hier niet altijd even attent op of dit valt niet op. Hierdoor worden er vragen/opmerkingen over het hoofd gezien. Microsoft heeft hier al een update voor de Windows versie uitgebracht en nu is eindelijk ook de update voor IOS en Android klaar.

De chat notificatie wordt tijdens de vergadering direct in beeld gebracht. Chatberichten worden direct opgemerkt, de chat krijgt een prominentere rol tijdens vergaderingen en vragen/opmerkingen worden sneller beantwoord. Voor Android en iOS gebruikers geldt dat de laatste 2 chat berichten zichtbaar zijn tijdens de vergadering.

 

Microsoft Teams: Extra vergaderrol : Co-organisator

Plan jij een online vergadering dan ben jij de organisator. Als organisator heb jij als enige de controle over de geplande vergadering.  Maak je een extra persoon “Co-organisator” dan kunnen jullie de taken verdelen. Ben je als organisator afwezig of heb je andere bezigheden dan neemt de toegewezen “Co-organisator” jouw taken gemakkelijk over.

Ook is een co-organisator handig als iemand anders de online vergaderingen plant.

 

Microsoft Teams: Multi-language bij vergaderuitnodiging

Deze optie heeft lang op zich laten wachten, maar is opnieuw op de planning gezet en nu rolt Microsoft de functionaliteit uit. Vanaf heden kunnen IT administrators een policy maken om meerdere talen in een teams uitnodiging te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures