Wekelijkse Microsoft update – Wk 30

Microsoft komt weer met een aantal spannende nieuwe functies die jouw hybride werkervaring verbeteren. Niet alleen nieuwe tools voor de gebruikers zelf, maar ook aan de beheerders is gedacht.

 

Teams beheren in Teams

Het beheer van Teams vereenvoudigt met een nieuwe Teams Admin app. Beheerders kunnen hierin een selectie van belangrijke administrator taken uitvoeren. Je moet dan denken aan de instellingen voor Teams vergaderingen, webinars en berichten. Via de app kun je ook teams en teamsleden aanpassen, licenties beheren en gebruikers toevoegen of verwijderen.

 

De app biedt geen extra functionaliteit ten opzichte van het Admin Center, maar toegang is eenvoudiger en je beheert hiermee Teams gemakkelijker.

 

Je vindt de app in de Microsoft Teams app winkel. Iedere gebruiker ziet deze app, maar alleen beheerders die toegang hebben tot het Admin Center kunnen deze gebruiken. Delegatie van dit toegangsrecht is nog niet mogelijk, maar wordt in de toekomst verwacht.

 

 

Aan de gebruikerskant komt Microsoft met Excel Live, video’s en live notities om de samenwerking te bevorderen.

 

Excel Live

Met Excel Live werk je in realtime samen aan werkmappen in Teams-vergaderingen. Het Microsoft Teams-vergadervenster wordt zelf het canvas. Iedereen in de vergadering kan daarop inspringen en de werkmap bewerken, zonder dat je het vergaderscherm verlaat. Dit bouwt voort op de recente aankondiging van Live Share in Teams, waarmee deelnemers rechtstreeks in het Teams-vergadervenster in apps samenwerken. De functie is naar alle waarschijnlijk in augustus beschikbaar als publieke preview.

 

Live notities

Deze nieuwe functie voor gebruikers kun je vergelijken met het Microsoft Whiteboard, zonder dat je deze opstart binnen Teams. Alle deelnemers van een vergadering tekenen, typen en reageren op inhoud die in een vergadering wordt gedeeld. Je kunt zelfs zaken markeren en plaknotities gebruiken.

excel live

Videoclip

De functionaliteit van de Teams chat breidt uit met opnemen, delen en bekijken van korte videoclips. De maximumtijdsduur van zo’n video is maar een minuut. Leg je video vast en bezorg jouw bericht vervolgens met één klik op de knop. Je ontvanger speelt het af wanneer het hem of haar uitkomt. Natuurlijk voor de fun, maar ook erg handig als je in verschillende tijdszones werkt of door een drukke periode iemand niet te pakken krijgt. Ook deze functie is beschikbaar in de publieke preview vanaf augustus, de verwachting is dat deze vanaf september breed wordt uitgerold.

excel live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures