Cijfers vertellen (soms) maar de helft van het verhaal

Ieder bedrijf legt in cijfers vast wat er binnen het bedrijf gebeurt. Maar de cijfers vertellen maar de helft van het verhaal. Om goed te kunnen sturen zijn statistieken van de achterliggende oorzaken van essentieel belang.

 

Inzicht in informatie

Een goed voorbeeld vormen de uitstroomcijfers. In veel organisaties is het uitstroompercentage bekend, zelfs vaak per afdeling. Wat vaak ontbreekt is de onderliggende reden waarom medewerkers uit dienst gaan. Hierdoor vertellen de verloopcijfers maar de helft van het verhaal.

 

Statistieken van achterliggende oorzaken zijn nodig om goed te kunnen sturen

Wanneer je te kampen krijgt met hoge uitstroom zou dit bijvoorbeeld kunnen liggen aan onvoldoende mogelijkheden tot ontwikkeling. Maar wordt dit in een exitgesprek wel gevraagd? Zo ja, hoe wordt vastgelegd? Als dit een reden is waardoor medewerkers uit dienst gaan, heeft de organisatie dan ook inzicht in de opleidingsbehoefte van het personeelsbestand? Voor zo’n organisatie is het erg lastig om bij te sturen als de juiste informatie ontbreekt.

 

Standaardrapportages

Betrouwbare HR-software kan in zulke gevallen het verschil maken. Door de uitkomsten van alle processen te borgen in één centraal systeem, zijn inzichten ten alle tijden opvraagbaar in de vorm van standaardrapportages.

 

Meer grip op HR

Is bovenstaande herkenbaar voor jou? Lees dan onze whitepaper waarin 7 kansen staan beschreven die HR managers de mogelijkheid geven om de administratieve lasten van het personeel te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures