Wekelijkse Microsoft update – Wk 8

Microsoft maakt het jouw Teams nog overzichtelijker. Door ontwikkelingen op de roadmap, zoals het toepassen van workflows binnen Teams, maar ook door een compacter overzicht van jouw chatberichten aan te bieden. Dit leuk je dan weer op met de nieuwe emoji’s.

We nemen je deze week mee in de ontwikkelingen binnen Teams die op de roadmap staan, verder in ontwikkeling zijn of die Microsoft inmiddels uitrolt.

 

Op de roadmap

Microsoft Teams: Workflows binnen Teams

In de laatste twee jaar is het werken in en met Teams toegenomen. Microsoft maakt nu functionaliteiten, die al beschikbaar zijn in SharePoint, ook in Teams beschikbaar. Één van die functionaliteiten zijn workflows. Met een workflow automatiseer je acties. Op de roadmap van Microsoft staat het mogelijk maken van deze workflows binnen Teams.

 

In ontwikkeling

Microsoft rolt onderstaande ontwikkelingen, die al een tijdje op de roadmap staan, naar alle waarschijnlijkheid uit:

 

Microsoft Teams: bellen met Teams updates

Naast alleen vergaderingen en data delen binnen Teams koppel je ook een hele telefooncentrale aan Teams. Dit staat nog redelijk in de kinderschoenen en heeft dan ook nog veel updates nodig. Bepaalde functionaliteiten, zoals “on hold”, mute of doorschakelen, zijn nog niet altijd mogelijk. Maak je gebruik van een vaste koptelefoon die via USB is aangesloten, dan werken de meeste functionaliteiten wel. Maak je echter gebruik van een, steeds meer  gebruikte, bluetooth oplossing, dan heb je nog niet alle functionaliteiten. Microsoft speelt hierop in en maakt alle functionaliteiten nu ook voor bluetooth beschikbaar.

 

Microsoft Teams: Co-organisator binnen teams vergadering

Heb je een online vergadering via Teams dan is er maar 1 organisator per vergadering. Dit is soms lastig als die organisator ook de vergadering leidt. Tijdens zon vergadering is het voor de organisator lastig dat hij of zij eventueel toegepaste vergaderopties bijhoudt. Daarom heeft Microsoft een functie “Co-organisator” bedacht. Tijdens het aanmaken van een vergadering maak je een extra persoon organisator aan die diverse taken overneemt.

 

Wordt uitgerold:

Op dit moment rolt Microsoft een aantal functionaliteiten uit.

 

Microsoft Teams: Pin chat berichten

Het vastpinnen van chatberichten staat al een tijdje op de roadmap. Je pint nu ook chatberichten binnen Teams-vast. Het vastpinnen van een chatbericht komt van pas wanneer je een chatbericht hebt dat alle gebruikers moeten zien. Het vastpinnen van een bericht is heel makkelijk. Je klikt op de “puntjes”  achter een chatbericht en kiest voor de optie “vastmaken”.

compacter overzicht chatberichten

Microsoft Teams: Compacter overzicht chatberichten

We hebben allemaal binnen Teams wel 1 of meerdere personen met wie we veel chatten. Als je omhoog scrolt zie je wat je ook alweer had getypt. Maak daarom binnen Teams jouw chat overzicht compacter, waardoor je meer berichten ziet. Je chat is dan  overzichtelijker. De mogelijkheid tot het compacter maken van een chat stel je in via account instellingen.

Compacter overzicht chatberichten

Compacter overzicht chatberichten

 

Microsoft Teams: Overzicht emoties leuker gemaakt

Binnen Teams komt ook de nieuwe Windows fluent Emoij beschikbaar. De nieuwe lijn emoji’s van Microsoft. Een bont palet aan afbeeldingen di meer 3D dan 2D georiënteerd zijn.

Microsoft Teams: Overzicht emoties leuker gemaakt Binnen Teams komt ook de nieuwe Windows fluent Emoij beschikbaar. De nieuwe lijn emoji’s van Microsoft. Een bont palet aan afbeeldingen di meer 3D dan 2D georiënteerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures