Wekelijkse Microsoft update – Wk 4

Als abonnee van Microsoft 365 krijg je regelmatig de beschikking over nieuwe en verbeterde functies. Wanneer er nieuwe functies beschikbaar komen in Microsoft 365, worden ze soms gedurende een bepaalde periode aan alle abonnees verstrekt. Het tijdstip waarop je de nieuwe functies ontvangt is afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie.

 

Uiteindelijk krijgen alle Microsoft 365-abonnees de nieuwe functies. Zie je een verwachte functie niet tussen jouw Office Apps, maak je dan geen zorgen. De functie is onderweg en binnenkort beschikbaar.

 

De volgende functies en verbeteringen zijn momenteel bij Microsoft in ontwikkeling:

 

Microsoft Stream: On-Demand ondertiteling en transcripties genereren

Gebruikers met bewerkrechten maken binnenkort transcripties van video’s. Dit geldt alleen voor video’s die opgeslagen zijn in SharePoint of in OneDrive voor Bedrijven. Deze transcriptie wordt vervolgens als ondertiteling getoond bij de video. Transcripties worden alleen gemaakt voor Engelse video’s.

verbeteringen microsoft 365

Figuur 1 Transcriptie maken van een video. Bron: Microsoft

vebeteringen microsoft 365

Figuur 2 Transcriptie wordt automatisch gegenereerd. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: De detailpagina van applicaties wordt vernieuwd

In het Teams beheercentrum wordt binnenkort de detailpagina van de Teams-applicaties van derden aangepast. Zo wordt er een uitgebreidere beschrijving getoond over de applicaties met daarbij een aantal afbeeldingen en video’s van de apps.

 

Verbeteringen microsoft 365

Figuur 3 Het nieuwe overzicht scherm. Bron: Microsoft

 

verbeteringen Microsoft 365

Figuur 4 De nieuwe detailpagina. Bron: Microsoft

Microsoft Teams: App lijsten en banners in applicatiebeheer scherm

Binnenkort voegt Microsoft een lijst met applicaties en wijzigingsbanners toe aan het applicatiebeheer scherm van Teams-apps. Hiermee kunnen beheerders van de omgeving relevante applicaties snel vinden.

 

Verbeteringen Microsoft 365

Figuur 5 Nieuwe applicatielijst. Bron: Microsoft

 

verbeteringen Microsoft 365

Figuur 6 Een banner met een relevante applicatie. Bron: Microsoft

 

Microsoft 365: Filters op Microsoft Search

Binnenkort krijgen de filters: File Type’ en Laatst Bewerkt’ een UI upgrade. In het rechter paneel worden de filters in lijn gebracht met de zoekresultaten box boven in de resultaten lijst. Hierdoor gebruiken gebruikers gemakkelijker de filters.

Filters kun je daarnaast definiëren op basis van aangepaste verticalen. Deze aangepaste filters kunnen zowel datum/tijd zijn als tekst.

 

verbeteringen microsoft 365

Figuur 8 Aangepast filters op aangepaste verticalen. Bron: Microsoft

 

Microsoft OneDrive: Snelkoppelingen verplaatsen in OneDrive

Straks verplaats je ook snelkoppelingen naar een bestaande privé of gedeelde map binnen OneDrive. Wanneer je een snelkoppeling verplaatst naar een gedeelde map blijven de rechten voor het delen van de snelkoppeling hetzelfde. Wanneer mensen nog geen toegang hebben tot de snelkoppeling krijgen ze dat ook niet wanneer ze wel toegang hebben tot de gedeelde map.

 

Verbeteringen Microsoft 365

Figuur 9 Het verplaatsen van een snelkoppeling naar een privé map binnen OneDrive. Bron: Microsoft

 

verbeteringen microsoft 365

Figuur 10 Het verplaatsen van een snelkoppeling naar een gedeelde map binnen OneDrive. Bron: Microsoft

 

Microsoft Viva: Zoekfunctie krijgt de mogelijkheid om bestanden en pagina’s te tonen

Binnen de zoekfunctie van Microsoft Viva toon je bestanden en pagina’s op basis van Viva Topics. Dit betekent dat makers en bewerkers van Viva Topics bestanden en pagina’s kunnen toevoegen, zodat ze gevonden worden via de zoekfunctie.

Verbeteringen Microsoft 365

Figuur 11 Bestanden in de zoekfunctie. Bron: Microsoft

Microsoft Outlook: Nieuwe Outlook voor Mac is de nieuwe standaard

De nieuwe Outlook voor Mac maakt gebruikt van Microsoft synchronisatie technologie. Hierdoor synchroniseer je Outlook-items direct met de cloud. Gebruiken medewerkers binnen je organisatie Mac computers en zijn ze terug gegaan naar de Legacy versie van Outlook, dan worden ze automatisch overgezet naar de nieuwe versie van Outlook. De nieuwe versie wordt volledig ondersteunt door Microsoft, voor vragen kun je ook terecht via Help > Contact opnemen met support.

 

Microsoft 365: Microsoft Privacy Management heet binnenkort Microsoft Priva

Microsoft Privacy Management gaat binnenkort Microsoft Priva heten. Microsoft heeft dit tijdens Ignite van 2021 aangekondigd. Dit brengt een aantal UI veranderingen met zich mee in het M365 Compliance centrum. Zo gaat “Privacy Management” straks “Priva Privacy Risk Management” heten en “Subject Rights Requests” gaat straks “Priva Subject Rights” heten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures