Wekelijkse Microsoft update – Wk 7

Microsoft 365 is een platform wat voortdurend in ontwikkeling is. Vanuit de gebruikersbehoefte lanceert Microsoft steeds weer nieuwe tools of neemt deze in ontwikkeling. Al deze onderdelen van Microsoft 365 zijn voor licentiehouders beschikbaar.

 

Voor deze continue verbetering krijg je steeds meer terug. Ook deze week laat Microsoft een aantal ontwikkelingen zien op het gebied van Teams, Yammer en SharePoint. Laat je bijpraten .

 

Microsoft Teams: Notificatie voor een zelfgemaakte Teams-applicatie

Binnenkort is de beheerder van de Teams omgeving door een notificatie direct op de hoogte als je een nieuwe zelfgemaakte applicatie indient ter controle. Door deze notificatie plant hij of zij de controle zelf in. Maar hij kan ook direct op de melding klikken en de applicatie controleren en toevoegen aan de Teams app winkel.

Yammer

Figuur 1 Notificatie wanneer een nieuwe app wordt ingediend. Bron: Microsoft

 

Microsoft Yammer: Yammer beheerdersrol in Azure Active Directory

De Azure Active Directory krijgt een nieuwe beheerdersrol: de “Yammer Beheerder”. Is deze rol aan jou toegewezen, dan beheer je alle aspecten van Yammer en de geverifieerde beheerders in Yammer.

Yammer

Figuur 2 Yammer Beheerder rol. Bron: Microsoft

 

Microsoft Yammer: Verbeteringen voor beheerders van Yammer

Binnenkort schakelen beheerders van Yammer functionaliteiten in voor gebruikers van Yammer, zonder dat je deze zelf hoeft in te schakelen. Zo kan de beheerder bijvoorbeeld de klassieke Yammer ervaring inschakelen. Dit om gebruikersfeedback te inventariseren of toegang te krijgen tot functionaliteiten die alleen beschikbaar zijn in de klassieke variant van Yammer.

Yammer

Figuur 3 Nieuwe variant van Yammer inschakelen. Bron: Microsoft

 

Microsoft Yammer: Yammer ondersteuning voor Microsoft Defender for Cloud apps

Yammer ondersteunt binnenkort Microsoft Defender for Cloud apps. Als je op een link klikt die verwijst naar bijvoorbeeld een pagina in Yammer, ga je direct naar die pagina. Momenteel ga je eerst naar het startscherm van Yammer, waar je op een link klikt.

 

Microsoft 365: Verbeterde feedback ervaring in het berichtencentrum

Het geven van feedback in het berichtencentrum wordt verbeterd. Beheerders geven straks gedetailleerdere feedback over updates in het beheerderscentrum. Nu kun je feedback geven in het berichtencentrum door op de prompt “Bent u tevreden over deze wijziging?” onder aan een bericht te klikken. Vervolgens klik je dan op de “Leuk” of “Niet leuk” knop. Er opent dan  een dialoogvenster opent waar je eventueel opmerkingen toevoegt.

In de geüpdatete variant geef je in het dialoogvenster meer specifieke feedback over het bericht. Hiermee wordt het duidelijker waarom je het wel of geen goede verandering vindt.

Yammer

Figuur 4 Specifieke feedback. Bron: Microsoft

 

Microsoft SharePoint: SharePoint-applicaties beheren

SharePoint krijgt een Apps site. Nu heet deze de App Catalogus. De beheerder van de SharePoint-omgeving voegt met deze app site sneller apps toe en distribueert ze. Met de Apps site distribueer je sneller zelfgemaakte en standaard applicaties. Je kunt hiermee de functionaliteiten van SharePoint, Teams en Viva Connections uitbreiden.

Wanneer je nog geen Apps site hebt, creëer je deze door vanuit het SharePoint beheerderscentrum naar ‘Meer features > Apps > Open of wanneer site eigenaren applicatie aanvragen “maken’ te gaan. Wil je vervolgens een zelfgemaakte applicatie distribueren, dan ga je naar de ‘Applicaties beheren’ pagina en kun je vanuit hier een zelfgemaakte applicatie uploaden. Andere applicaties voeg je toe vanuit de SharePoint Winkel.

Yammer

Figuur 5 De Apps site maken. Bron: Microsoft

 

Yammer

Figuur 6 Een geüploade applicatie inschakelen. Bron: Microsoft

 

Verbeteringen Microsoft 365

Figuur 7 Een applicatie toestaan en installeren vanuit de SharePoint Winkel. Bron: Microsoft

 

De Globale Beheerder van de Microsoft 365-omgeving kan een aantal opties instellen voor de distributie van applicaties. Zo stelt de beheerder inn of applicaties wel of niet automatisch worden toegevoegd aan nieuwe sites in de SharePoint-omgeving. Hierdoor hoeft de beheerder niet apart door alle nieuwe sites te gaan om applicaties toe te voegen.

Daarnaast stel je apart in of een applicatie toegevoegd wordt aan Microsoft Teams. Applicaties voeg je bijvoorbeeld alleen in Teams toe als ze ook Teams-componenten bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!