Wekelijkse Microsoft update – Wk 5

Werk je in Teams dan is het vaak een uitdaging om belangrijke aankondigingen of mededelingen bij te houden. Helemaal wanneer er heel veel mensen deelnemen aan een discussie of als je heel veel chatverkeer hebt.

 

Met de functie vastgezette berichten wordt het eenvoudiger om belangrijke informatie toegankelijk te houden voor iedereen. Dit kan niet alleen in Teams of kanalen, maar ook in 1-op- gesprekken.

 

Microsoft Teams: Chatberichten vastmaken

Gebruikers kunnen straks berichten vastmaken overal in Teams waar je de functie chatberichten gebruikt (kanalen, 1-op1-gesprekken). Hierdoor toon je snel kritische informatie aan alle chat deelnemers. Iedereen die deelneemt aan de chat kan berichten vast- en losmaken in de chat. Als gebruikers op de vastgemaakte chatberichten klikken gaan ze er snel naartoe in de chat. Op dit moment kun je maar één bericht tegelijk vastmaken.

chatberichten vastmaken

Figuur 1 Een vastgemaakt chatbericht. Bron: Microsoft

chatbericht vastmaken

Figuur 2 Een chatbericht vastmaken. Bron: Microsoft

 

Microsoft Bookings: Teams Bookings

Microsoft Bookings komt binnenkort als applicatie naar Teams. Deze applicatie voegt de beheerder van de Teams omgeving toe in de linker balk. Als dit niet standaard is, kunnen gebruikers dit ook toevoegen. Ook zie je de knoppen “Nieuw” en “Info” verschijnen, waarmee je de nieuwe functionaliteiten van Bookings ontdekt. Ga je met je cursor over “Nieuw” dan lees je alles over de nieuwe functionaliteit.

 

chatbericht vastmaken

Figuur 3 De “New” knop in Teams Bookings. Bron: Microsoft

 

Wil je meer over een nieuwe functionaliteit weten dan ga je met je cursor over de “Info” knop. Vervolgens opent er een informatiescherm met informatie over de functionaliteit.

 

chatbericht vastmaken

Figuur 4 De “Info” knop in Bookings. Bron: Microsoft

Microsoft Teams: Informatie barrière voor open en eigenaar beheerde teams

Binnenkort worden er twee nieuwe modi geïntroduceerd binnen Microsoft Teams waarmee je instelt wie welke informatie kan raadplegen. Zo komt er een “Open” modus en een “Beheerd door eigenaar” modus. De eerst modus wordt de standaard voor de al bestaande teams. Hier is geen “informatie beleid” op actief. Met de “Beheerd door eigenaar-modus” stelt de eigenaar in wie bij welke informatie kan in het team.

 

Microsoft Teams: Ouderlijke verbinding in Teams voor Educatie

Met “ouderlijke verbinding” in Teams voor Educatie komen leraren straks beter met de ouders in contact via Teams via Teams chat. Alle data van ouders en verzorgers wordt ingericht via School Data Sync. Dit bespaart leraren en IT-personeel tijd want ze hoeven namelijk niet zelf deze data in te richten bij de eindgebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures