Zet contractmanagement op jouw prioriteitenlijst

contractmanagement

Een contract dat stilzwijgend is verlengd, terwijl je dit had willen opzeggen. Herkenbaar? Het gebeurt vaker dan je denkt. Eigenlijk betekent het dat je geen grip op je financiële administratie hebt. Toch is dit hard nodig om als finance professional je werk goed te kunnen doen. Gelukkig kan dat ook anders, zodat jij meer inzicht krijgt én geld kunt besparen!

 

Als finance professional weet je vaak wel dat je stappen moet ondernemen om een situatie als hierboven te voorkomen. Maar omdat zo’n proces je te groot en complex lijkt, begin je er niet aan. Daarin ben je niet de enige, zo blijkt uit het benchmarkonderzoek onder zo’n 170 MKB bedrijven van Elvy: Grip op Financiën in het MKB. Het maakt duidelijk dat organisaties het minst ver zijn met contractmanagement. Gemiddeld beoordelen zij dit financieel administratieve proces met een magere 5. Organisaties die meer grip willen krijgen op hun leveranciers én direct op actuele cijfers willen sturen, scoren hoger door contractmanagement te automatiseren en te digitaliseren.

 

Overzicht én geld besparen

Geen grip op je lopende contracten en geen actuele cijfers betekent dat je pas achteraf kunt inspringen op cijfermatige situaties. Mosterd na de maaltijd dus! Maar zet je als finance professional software in voor je contractmanagement, dan kun je direct sturen op de huidige situatie. In één oogopslag zie je de kosten voor de komende periode. Inzicht waarmee jij een goede adviserende rol pakt richting jouw leidinggevende. En heel fijn: je bespaart geld! Wie inzicht heeft in zijn lopende contracten, kan tijdig met leveranciers aan tafel om contractafspraken nog eens door te nemen. Of op zoek naar een ander. Het is daarom niet verrassend dat uit de benchmark blijkt dat contractmanagement één van de next steps is in het digitaliseren en automatiseren van de financiële processen.

 

Hoog op de directieagenda

In het onderzoek komt ook een groep koplopers naar voren die veel van hun financieel administratieve processen al gedigitaliseerd en geautomatiseerd hebben. Zij werken volledig papierloos, maken slim gebruik van IT, business intelligence en reporting. Koplopers ervaren ook dat een oplossing als contractmanagement meer bijdraagt aan grip en efficiency. Dit zorgt weer voor meer tevredenheid over de processen. Ze maken een plan, pakken barrières aan en gaan aan de slag met het optimaliseren van hun financieel administratieve processen. Wil jij ook jouw tanden hierin zetten, maar heb je nog een klein duwtje in de rug nodig? Weet dan dat bij meer dan de helft van de respondenten productiviteit en het verhogen van de efficiënte als hoogste prioriteit op de directieagenda staat. Grote kans dat jouw directielid blij is met de digitaliseringsslag die jij wilt maken!

 

Benchmark jezelf

Benieuwd waar in jouw organisatie kansen liggen voor extra financiële grip en welke financieel administratieve processen wel een boost kunnen gebruiken? Vul dan hier je benchmark in. Zie je ook meteen waar jij ten opzichte van andere MKB-bedrijven in Nederland staat.

 

Bron: Elvy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures