Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk40)

templates teams

Deze week niet alleen veranderingen in de apps Teams of SharePoint. Ook Microsoft Word voegt een belangrijke nieuwe functionaliteit toe. Designer in Word ondersteunt je bij het maken van documenten met een consistente look en feel. Fervent Word gebruiker? Lees dan vooral verder en neem ook alle nieuwtjes rondom Teams en Yammer mee.

 

Wijziging in uitnodiging van Teams-vergadering

Een kleine wijziging in de uitnodiging van een Teams vergadering. In plaats van de link “deelnemen aan Microsoft Teams vergadering” past Microsoft deze tekst aan naar “Klik hier om deel te nemen aan de vergadering”. Dit zorgt er voor dat een link naar de vergadering duidelijker is.

designer in word

 

Designer in Word op het web

Dan een nieuwe toevoeging aan Microsoft Word: Designer. Met Designer ondersteunt Word schrijvers bij het maken van documenten met een consistente look en feel. Standaard biedt Microsoft veel thema’s aan zodat je de documenten op een betere manier weergeeft. Designer benader je via de knop Designer onder Start.

designer in word

 

Naast de verschillende thema’s detecteert Designer ook inconsistenties in de documenten. Je lost deze inconsistenties op door de knop te selecteren in het menu bovenin of je lost ze automatisch bij het selecteren van een thema.

designer in word

 

Nieuwe status in Teams

In Teams geef je aan via je status of je beschikbaar bent. Momenteel kan dat via ‘beschikbaar’, ‘bezet’, ‘niet storen’, ‘zo terug’ of ‘als afwezig weergeven’. Binnenkort voegt Teams hieraan nieuwe status aan toe waarmee het lijkt dat je offline bent. De status rolt Microsoft half oktober uit en eind oktober zie je deze status tussen de andere statussen.

 

Notificaties voor Communities in Teams

Wanneer jouw organisatie gebruik maakt van de Communities app (Yammer) in Teams ontvangen jouw medewerkers eind november notificaties van deze app. Met deze notificaties blijven medewerkers op de hoogte van activiteiten, zoals aankondigingen en reacties, in Yammer.

designer in word

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures