Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk38)

templates teams

Chatten is één van de belangrijkste functies in Teams. Van afzonderlijke chats met slechts één persoon tot groepschats en gesprekken in kanalen – met chat zit je goed. Het chatten maak je overzichtelijk met threads, hiermee cluster je onderwerpen. Nu verloopt de communicatie met threads nog niet altijd even soepel. Microsoft heeft daarom deze functionaliteit verbeterd.

 

Dit is 1 van de nieuwe functionaliteiten in Microsoft 365. Deze week hebben we nog meer voor je in petto:

 

Knop om nieuw gesprek (= thread) te openen in Teams

Is het je opgevallen? In de kanalen waarin je een nieuw gesprek maakt is een nieuwe knop. Deze knop vervangt de balk om een bericht te typen. Microsoft maakt gebruikers  zo meer bewust van de keuze tussen het aanmaken van een nieuwe thread óf het reageren op een bestaande thread. Vaak reageren gebruikers op een bestaande thread, maar maken hiervoor onbewust een nieuwe thread aan. Hierdoor staan meerdere berichten in nieuwe threads onder elkaar, terwijl je kon volstaan met één thread. Selecteer ‘beantwoorden’ en je verzendt een reactie op de bestaande thread of selecteer ‘nieuw gesprek’ en je start met een bericht een nieuwe thread op te starten door een bericht. Zie hieronder de knop en een bestaand gesprek in het kanaal.

 

threads

 

Zoekfunctie in Teams Communities (Yammer)

Heb je wanneer je de Teams app gebruikt de mogelijkheid om ‘Communities’ te gebruiken, ofwel Yammer. Hier rolt Microsoft zo nu en dan ook nieuwe functionaliteiten voor uit. Deze week voor het zoeken naar content. Zoek binnen een community of in de hele Yammer omgeving. De zoekopdracht bestaat uit berichten, communities en profielen. De functionaliteit werkt daarmee net zoals in Yammer, maar nu blijf je gewoon in Teams.

 

threads

 

Team templates in beheercentrum

Gebruikers kiezen met de uitrol van templates uit 13 vooringestelde basis templates bij het aanmaken van een nieuw team. Deze templates zijn gebouwd voor bijvoorbeeld diverse taken, projectmanagement, evenementen of incidenten. Basistemplates zijn vooringesteld en bieden een team met een set van kanalen, tabbladen en apps. Je kunt ze kopiëren, maar niet bewerken. Teams admins maken daarnaast bewerkte templates van teams en deze maken ze toegankelijk voor gebruikers. Ook dan krijgt de gebruiker een team structuur met kanalen, tabbladen en apps. Teams admins beginnen vanaf scratch, starten met een bestaande template of dupliceren een bestaand team als template. De uitrol start de eerste week van oktober en is eind oktober gereed.

threads

 

Microsoft Ignite

Van 22 t/m 24 september staat Microsoft Ignite op de agenda. Microsoft doet op deze jaarlijkse conferentie veel aankondigingen. Dit jaar vindt de conferentie online plaats. Wij informeren jou via onze updates over deze aankondigingen.

 

threads

 

Notificatie einde van een Teams-vergadering

Vorige week al genoemd en hieronder een voorbeeld. Een notificatie als de geplande vergadering bijna afloopt.

 

threads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures