Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk39)

templates teams

Vorige week tijdens het online evenement Microsoft Ignite, zijn veel nieuwe functionaliteiten en weetjes bekend gemaakt. Toch vullen we onze wekelijkse update met andere nieuwigheden rondom Microsoft 365.  Wat denk je van een kalenderweergave in Lists of SharePointlijsten? Dat is niet het enige. Bekijk meer nieuwe functionaliteiten van SharePoint en Whiteboard.

Kalender weergave in Microsoft Lists/SharePoint lijsten

De uitrol van de kalender weergave in Microsoft Lists en SharePoint lijsten is gestart. Graag vertellen we je nogmaals over deze waardevolle nieuwe functionaliteit. De naam zegt het al; Microsoft voegt een kalender weergave toe aan de lijsten in Lists en SharePoint. De weergave maak je aan via de (tevens nieuwe) knop ‘nieuwe weergave maken’.

kalenderweergave lists

Wanneer je deze knop selecteert opent een venster waarbij je een aantal opties voor de weergave invult:

  • Naam van de weergave
  • type weergave (lijst of kalender)
  • begin- en einddatum voor de kalender
  • zichtbaarheid (publiek of persoonlijk) van de weergave

kalenderweergave lists

Vervolgens krijg je een weergave zoals je hieronder ziet:

kalenderweergave lists

Microsoft Whiteboard licentie per gebruiker

De toegang tot Whiteboard beheer je nu ook op gebruikersniveau. Met deze wijziging leest Whiteboard de licenties uit van de tenant (staat Whiteboard ingeschakeld op organisatieniveau) en op gebruikersniveau (staat Whiteboard ingeschakeld voor de gebruiker). Schakel je de laatste uit dan blokkeer je de toegang op individueel niveau.

kalenderweergave lists

Aanpassing weergave bij nieuwe lijst aanmaken in SharePoint

Het aanmaken van een nieuwe lijst in SharePoint heeft een nieuwe visuele weergave. Het venster wat je opent bij het aanmaken van een nieuwe lijst wordt geüpdatet. Voor wie al veel gebruik maakt van Microsoft Lists is deze weergave niet onbekend. De weergave komt namelijk overeen met die van Microsoft Lists. Zo pas je vanuit SharePoint makkelijker de templates van Lists toe.

kalenderweergave lists

Microsoft Ignite updates

Het online evenement Microsoft Ignite was een groot succes. Tijdens dit jaarlijkse evenement maakte Microsoft veel nieuwe features en updates bekend. Wij willen dit graag met je delen. Houd daarom ons ArriXTRA kanaal in de gaten via social media of onze nieuwsbrief. Deze inspirerende update over jouw Microsoft 365 software wil je niet missen!

Aanmelden voor nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!