Verdien geld met een efficiënt digitaal inkoopproces

digitaal inkoopproces

Als consultant ben ik continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden waarmee we de bedrijfsvoering van onze klanten optimaliseren. De laatste jaren hebben veel van onze klanten het volledige proces van verwerken, matchen, fiatteren en archiveren van inkoopfacturen met de software van Scan Sys ontdekt.

digitaal inkoopproces

Digitaal inkoopproces

Voor het stroomlijnen van het volledige inkoopproces is er nu een nieuwe aanvulling; Shpr (spreek uit als Shopper). Met deze software krijg je een adaptief inkoopsysteem dat het gehele operationele inkoopproces ondersteunt.

Shpr onderscheidt zich van andere systemen door de continue monitoring. Je kunt vooraf en tijdens het inkoopproces de doelstellingen omtrent inkoop overzichtelijk aanbieden. De continue monitoring geeft je meer inzicht en grip op het inkoopproces en werkt kostenbesparend voor je bedrijf.

 

De voordelen van Shpr op een rij:

  • Je krijgt een volledig digitaal inkoopproces van aanvraag tot factuur
  • Medewerkers kunnen bij de aanvraag gebruik maken van een directe koppeling met Webshops en interne catalogi. Bovendien is er de mogelijkheid voor een vrije aanvraag bij de leverancier
  • Je krijgt vooraf inzicht in de te verwachten kosten.
  • Je voorkomt onnodige kosten achteraf.
  • Je hebt continue grip door gedurende het bestelproces afgesproken bestellimieten en budgetten mee te laten lopen.

 

Vastleggen leverancierscontracten

Leg je leverancierscontracten (ook, wanneer je hierover nog met jouw leverancier in onderhandeling bent) vast in Shpr. Met het vastleggen van bepaalde eigenschappen zoals kwaliteitsbeoordelingen die vanuit de ontvangstregistratie gekoppeld zijn, maar ook expiratiedata en diverse overige gegevens houd je vinger aan de pols. Verwerkte facturen die niet gerelateerd zijn aan aangemaakte bestellingen maar die je als periodieke facturen op een contract beschouwt, maak je op het contract als besteding zichtbaar, naast de aangemaakte bestellingen.

 

Contractbeheer in Shpr biedt je het voordeel van een integrale vastlegging en bewaking van contractgegevens. Door het vooraf vastleggen van contractafspraken voorkom je onduidelijkheden achteraf en houd je grip op prijs- en leverafspraken.

 

Webinar terugkijken

Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, informeren we jou over de mogelijkheden van Shpr. In ons onlangs gehouden webinar over Shpr krijg je een beeld van een volledig geautomatiseerd inkoopproces. Van aanvraag, bestelling en ontvangst tot aan de matching van de inkoopfactuur met de bestelling. We behandelen een aantal specifieke situaties, die vast ook voor jou herkenbaar zijn.

Webinar terugkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures