Het verlangen naar grip

inkoop

Iedereen verlangt naar grip. Grip op je persoonlijke leven en grip op je zakelijke leven. Je wilt weten wat er op je afkomt en hoe je het beste met een bepaalde situaties om gaat. Gelukkig vergroot je je kans op grip met diverse middelen. Maar waarom gebruiken we die niet frequent(er)?

Twee weken geleden schreef ik een blog over het inkoopproces en de impact die het heeft op je financiën en tijd. In deze blog vertel ik je meer over onze ervaringen en mogelijkheden in het Purchase-to-Pay proces (P2P).

 

Purchase-to-pay

Het inkooptraject noem je ook wel Purchase-to-pay (P2P). Dit duidt op het traject van betaling tot inkoopfactuur van de koper. Het inkoopproces is een arbeidsintensieve workflow aangezien er redelijk wat handelingen bij komen kijken. Het is een proces waar vaak meerdere personen bij betrokken zijn. De kans op vertraging of fouten vergroot hierdoor, want wie keurt wat goed en voor wanneer?

Er zijn situaties dat organisaties meer cash hebben dan ze denken. Stel dat een bedrijf €5000 investeert in een training, op welk moment wordt de financiële verplichting zichtbaar? Vaak zijn deze uitgaven pas inzichtelijk op het moment dat de verantwoordelijke manager de factuur op het bureau krijgt. Terwijl je inzicht wilt vanaf het moment dat je de training boekt.

 

Shpr integratie met Exact Globe

Wij adviseren je graag over het optimaliseren van de inkoopprocessen. De software van Shpr (lees Shopper) helpt je daar bij. Met deze software beheer je jouw inkoopadministratie. Je gebruikt het online of installeert het op je eigen server. In combinatie met ImageCapture van ScanSys en Exact Globe, automatiseer je jouw  inkoopproces volledig. ImageCapture integreert naadloos met Shopper en Exact Globe waardoor de software realtime gebruik maakt van alle relevante data voor het geautomatiseerd verwerken, matchen boeken en digitaal fiatteren van je inkoopfacturen in ImageCapture Web.

shpr

Figuur 1: het inkoopproces (p2p) van Shpr

 

Je legt het inkoopproces vast in Shpr en hiermee houd je de regie. Dit betekent dat je kansen spot binnen dit proces. Voorbeelden van deze kansen zijn:

  • Contracten met leveranciers vernieuwen
  • Gunstige betalingsvoorwaarden
  • Kosten besparen bij inefficiënte handmatige processen

 

Doordat je in control bent over het hele proces en de P2P-clyclus, weet je precies wanneer je wat te wachten staat. Door deze inzichten neem je eenvoudig strategische keuzes en laat je je niet meer verrassen! Dat is toch wat iedereen wil?

 

Hét inkoopproces bestaat niet

Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, informeren we jou over de mogelijkheden van Shpr. in ons onlangs gehouden webinar over Shpr krijg je een beeld van een volledig geautomatiseerd inkoopproces. Van aanvraag, bestelling en ontvangst tot aan de matching van de inkoopfactuur met de bestelling. We behandelen een aantal specifieke situaties, die vast ook voor jou herkenbaar zijn.

Webinar terugkijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures