Grip op je processen

Operational Intelligence

Wanneer je in een auto stapt en deze start, zie je alle benodigde informatie in je dashboard. Hoe hard je rijdt, wanneer je moet tanken en of alle onderdelen nog goed werken. Zo weet je vaak in één oogopslag waar je op moet letten. Hoe weet je wat er speelt zonder dit overzicht? Oftewel, hoe krijg je overzicht en inzicht?

 

Een management dashboard

Je hebt vast wel eens een management dashboard gezien. In één opslag een overzicht met verschillende grafieken die iets vertellen. Een dashboard is een applicatie die bepaalde indicatoren in kaart brengt zodat je inzicht krijgt in je eigen processen en doelstellingen. Nog steeds worden er keuzes gemaakt op basis van een onderbuik gevoel. Hoe fijn is het als je dit gevoel staaft met een tool?

 

Een dashboard is een goede tool voor het realiseren van je strategische doelstellingen. Je volgt uiteenlopende zaken zeer nauwkeurig, zoals: financiën, HRM, inkoop en verkoop. Deze informatie komt uit verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld een Excelsheet of ERP-systeem.

 

Binnen een ERP-systeem verzamel je veel informatie. Het is een rode draad in je werkzaamheden. Dit betekent dat er ook veel data beschikbaar is die je aan elkaar koppelt/correleert. Maar door de complexiteit van een ERP-systeem zijn deze inzichten vaak omslachtig. Er zijn legio mogelijkheden waarbij je de data als bron gebruikt en inzicht krijgt door overzicht.

 

Operational Intelligence (OI) of Business Intelligence (BI)

Eén daarvan is Business Intelligence (BI). Dit gebruik je voor data discovery, het maken van prognoses en analyses aan de hand van een of meer scenario’s. Operational intelligence daarentegen is bezig met de situatie van nu. In realtime dashboards en interactieve rapportages waarmee je direct acteert op actuele resultaten.

 

Operational Intelligence stelt op slimme wijze hele kleine vragen (query’s) aan de database. Deze worden vervolgens in kleine vragen op efficiënte wijze aan elkaar verbonden. Hierdoor is de performance van de dashboards en rapportages hoog, zonder dat de server zwaar wordt belast. Je krijgt snelle, interactieve dashboards.

 

Ondersteun en vereenvoudig je beslissingsproces door het beschikbaar stellen van complete en actuele informatie. Operational Intelligence zet je in in alle lagen van de organisatie, waar veel behoefte is aan up-to-date en complete informatie.

 

Voordelen Operational Intelligence

Overzicht in je processen is voor elke organisatie en proces interessant. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent. In de praktijk zien we dat organisaties die budget- of projectgestuurd zijn, veel baat hebben aan dergelijke stuurinformatie. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet:

 

  • Je maakt logistieke analyses waarmee je de voorraadwaarde significant verlaagt, zonder dat je misgrijpt
  • Je krijgt Operationele rapportages
  • Je hebt inzage in álle details en documenten
  • Je deelt informatie binnen én buiten je organisatie

 

In een webinar op 28 september a.s. vertellen we je meer over Operational Intelligence. Ontdek in een half uurtje wat Operational Intelligence voor jouw organisatie kan betekenen.

Aanmelden webinar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures