Wekelijkse Microsoft update – Wk 10

Kijk jij ook tijdens jouw Teams meeting naar jezelf in de rechterbeneden hoek? Dit kan storend werkend. Uitschakelen is nog geen mogelijkheid als je tenminste zichtbaar wilt zijn voor de andere deelnemers.

Maar vanaf deze maand verberg je jouw eigen beeld via een rechterklik op jouw videostream. Sommigen onder ons voelen zich dan wat meer relaxt als hun eigen video niet langer in beeld is, terwijl wel wordt verwacht dat je collega’s of andere deelnemers je zien.

 

Deze maand kun jij van deze nieuwe functie genieten. Wanneer je deze ontvangt hangt af van de instellingen van je organisatie. Zie je de functie nog niet, dan is de functie nog onderweg. Rechterklik zo nu en dan op jouw videostream en binnenkort verschijnt deze optie ook voor jou!

 

De volgende ontwikkelingen heeft Microsoft voor maar op de planning staan:

 

Microsoft Teams: Update voor Combineren Teams naam en SharePoint naam

Teams lijkt een apart “programma”. Maar schijn bedriegt. Teams is ontwikkeld op basis van SharePoint. Maak je een teams aan dan maak je dus eigenlijk een SharePoint site aan. Dit maakt voor de meeste Teams gebruikers weinig uit natuurlijk, zolang het maar werkt. Echter op het moment dat je een teams naam wilt wijzigen krijg je problemen. De naam van de teams is wel gewijzigd maar de onderliggende naam van SharePoint helaas niet. Dit is voor beheerders erg lastig als er naar een bepaalde teams, waarvan de naam gewijzigd is, gezocht wordt.

 

Microsoft brengt hier een update voor uit die de aanpassing van zowel een Teams als een ( privé) kanaal direct doorvoert naar de SharePoint naam.

 

Microsoft Teams: Mogelijkheid tot testen apparaat voor beginnen meeting

Momenteel zie je via accountinstellingen of een apparaat gekoppeld is. Dit haalt Microsoft nu naar het beginscherm wanneer je op een meeting klik. Hiermee test je een apparaat op de juiste werking voordat je inlogt in een meeting.

 

Microsoft Teams: Chat filter voor (niet) vergadering chats

Bij iedere vergadering opent er automatisch een chat en die koppelt aan jouw chat overzicht. Ben jij bij (veel) vergaderingen aanwezig, waarin de chat wordt gebruikt, dan staat jouw chat overzicht vol met die vergaderchats. Hierdoor raak je de privé berichten uit het oog. Microsoft maakt een filter zodat je zelf bepaalt welke chat berichten je wilt zien. Je hebt dan de keus uit: Alle chatberichten, alleen de vergader chats of alleen jouw privé chat berichten.

 

En onderstaande functie rolt Microsoft deze maand uit:

 

Microsoft Teams: Verberg je eigen beeld tijdens vergadering

Als je in een vergadering zit dan zie je je zelf onderin in beeld. Dit vind niet iedereen leuk/handig. Microsoft  voert nu de optie door waarmee je jouw eigen beeld verbergt.

 

Jouw beeld verberg je via de deelnemerslijst.

eigen beeld verbergen teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures