Wekelijkse Microsoft update – Wk 9

De anderhalve meter is niet meer verplicht. Dat is geen reden om meteen over te stappen naar het live contact. We hebben het gemak van Teams ontdekt en blijven dat gebruiken. Ook als we allemaal weer bij elkaar kunnen zitten.

 

Microsoft zat daarom de afgelopen maand ook niet stil. In de maand februari zijn er diverse nieuwe functionaliteiten en tools uitgerold, die jouw werk vereenvoudigen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

Teams: Chat berichten vastmaken

Iedereen die deelneemt aan de chat kan berichten vast- en losmaken in de chat. Als gebruikers op de vastgemaakte chatberichten klikken gaan ze in de chat er snel naar toe.

offline toegang teams

 

Teams: Tussen verschillende camera’s wisselen in Teams Rooms

De functie waarmee je tussen twee camera’s wisselt in Teams Rooms is klaar. Microsoft heeft de functie uitgebracht van een nieuwe Microsoft Teams vergaderfunctionaliteit die het gemakkelijker maakt om tussen verschillende camera’s te wisselen als er een Teams Rooms device wordt gebruikt. Zijn er meerdere camera’s beschikbaar binnen de ruimte, dan wissel je gemakkelijker tijdens de meeting. Is er maar één camera beschikbaar is, dan verandert er niets in de gebruikerservaring.

offline toegang teams

 

Je klikt op het camera-icoontje om de camera uit te schakelen en klikt op het pijltje naar beneden om een andere camera te gebruiken. Wanneer je op het pijltje klikt, zie je een dialoogvenster verschijnen waarin je de camera selecteert en een voorbeeld ziet van het beeld dat de camera toont.

offline toegang teams

 

Naast dat je verschillende camera’s kiest wanneer deze aangesloten zijn, selecteert de apparaatbeheerder welke camera standaard wordt gebruikt in een ruimte. Dit doet de beheerder via XML-configuratie of vanuit het beheercentrum van Teams. Zo stelt de beheerder in welke camera wordt gebruikt in een vergaderruimte. Hiervoor kan een standaard camera geselecteerd worden, wanneer er meerdere op aangesloten zijn.

offline toegang teams

 

Teams: Spiegelen van eigen video

Je kiest nu tussen het wel of niet spiegelen van je eigen videobeeld die opgenomen wordt door de op jouw aangesloten camera of ingebouwde webcam. Wanneer je het spiegelen van je camera uitzet dan zie je bijvoorbeeld tekst die je weergeeft via je camera of webcam, niet meer gespiegeld. Het gespiegelde beeld geeft weer hoe anderen jou zien, maar niet hoe ze dingen als tekst zien. Wanneer je in een online vergadering tekst wil tonen, wat bijvoorbeeld op een whiteboard staat, zie je dit gespiegeld in je eigen videobeeld. Degenen die jouw videobeeld zien, zien de tekst wel correct weergegeven.

offline toegang teams

Het aan- of uitzetten van het spiegelen van je videobeeld kan zowel voordat je een vergadering betreedt als tijdens de vergadering.

offline toegang teams

 

Er zijn een aantal upgrades/functies die al een hele tijd op de roadmap staan en eindelijk zijn uitgerold:

 

Teams: Ad-hoc vergadering opstarten binnen Teams Rooms

Je start vanaf nu ad-hoc een vergadering op binnen Teams Rooms.

 

Teams: Toetsencombinatie tot unmuten binnen vergadering

Deelnemers binnen een vergadering unmuten nu met de volgende toetsencombinatie zichzelf: Ctrl +Space (Windows) and Option + Space (macOS)

  

Teams: Teams bestanden standaard openen in een zelf aangegeven programma

Gebruikers kiezen zelf hoe ze office bestanden, die in Teams staan, willen openen. Ze hebben de mogelijkheid tussen: Browser, desktop versie ( minimaal office 16) of gewoon in Teams. Dit stel je in via account instellingen -> bestanden.

offline toegang teams

 

Teams: Offline toegang tot bepaalde bestanden

Bestanden die recent zijn geopend, benader je nu ook offline. Kom je zonder internet te zitten, dan werk je op de meest recent geopende bestanden gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures