Wekelijkse update Office 365 – Wk 51

Emoji’s zijn een vast onderdeel van onze manier van communiceren. Met een Emoji communiceer je en druk je een gevoel uit. Het is en hulpmiddel voor het bieden van context en duiden van data. Ook bedrijven en organisaties maken steeds meer op creatieve manieren gebruik van Emoji’s. Waar je voorheen alleen in de privésfeer een emoji gebruikte, wordt hij nu ook zakelijk toegepast.

 

In Teams reageer je al eenvoudig met een Emoji en Outlook neemt dit nu ook over. Met het einde van het jaar in zicht is dit één van de functionaliteiten die Microsoft uitrolt, maar er zijn meer! In deze blog lees je wat Microsoft nog meer voor je in petto heeft, waarbij de nadruk op Emoji’s ligt.

 

Wordt uitgerold

 

Outlook Desktop: Emoji’s in mail

De reactie die je op een e-mail krijgt kunnen uiteen lopen van hele verhalen tot alleen “prima” of Oké”. Iedere keer dat je een mailtje wordt verstuurt komt er een mailtje bij in jouw verzonden items en in het postvak-in van de ontvanger. Microsoft introduceert een nieuwe manier van reageren op e-mails en wil daarmee totale hoeveelheid mailverkeer terug dringen: Emoji’s.

Op dit moment zijn er vijf Emoji’s in de mail die je kunt gebruiken:

emoji's in mail

Zodra je een emoji aanklikt stuurt Outlook geen mailtje, maar kan de ander wel zien wat je ervan vindt. Als verzender zie je dit in de mail in de map verzonden items. Ben je ontvanger dan zie je het in je postvak gewoon in een mailtje.

emoji's in mail

 

Teams: Uitbreiding Reacties

De reacties waarmee je binnen teams reageert verhoogt Microsoft naar 800. Voor ieder wat wils dus. Daardoor is het wel even zoeken naar een leuke reactie natuurlijk. Maar met “recent” tab heb je een overzicht van de laatst gebruikte Emoji’s.

emoji's in mail

 

Teams: Chat berichten verwijderen

Soms heb je lange chat gesprekken in Teams waardoor waardevolle informatie ver naar boven schuift. Met de nieuwe functionaliteit verwijder je dit soort gesprekken in zijn volledigheid, terwijl de rest van de chat blijft staan.

 

Teams: Personen toevoegen aan een groeps chat doormiddel van @

Voeg nieuwe deelnemers toe aan een groeps chat door gebruik te maken van @naam. Bij het toevoegen blijf je de mogelijkheid behouden waarmee je aangeeft hoeveel van de chat de nieuwe deelnemer moet zien.

emoji's in mail

 

Uitgerold:

 

Outlook iOS, Android en web: Emoji’s in mail

De eerder beschreven Emoji’s die je gebruikt voor een reactie om op e-mails zijn ook beschikbaar in iOS, Android en de webversie van Outlook.

emoji's in mail

Ook hier zijn nog maar vijf Emoji’s beschikbaar, die de verzender terugvindt in de map verzonden items en de ontvanger in het postvak in.

emoji's in mail

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures