Wekelijkse Update Office 365 – Wk 50

templates teams

Met de wekelijkse Microsoft Office 365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft. Deze week veel aandacht voor SharePoint, waaronder de afbeeldingen, het versiebeheer en de lijsten.

 

SharePoint afbeeldingen

Het webpart waarmee afbeeldingen getoond kunnen worden in SharePoint wordt voorzien van een update. Het is vanaf het 2e kwartaal in 2020 mogelijk om het formaat van de SharePoint afbeeldingen te wijzigen.

 

SharePoint versiebeheer

Versiebeheer van SharePoint pagina’s wordt uitgebreid met visualisatie verschillen. Dit maakt het mogelijk om oudere versies van pagina’s of nieuwsberichten te vergelijken met de nieuwe versie van de pagina of het nieuwsbericht. Daarmee kan ook de visuele weergave van de pagina’s worden vergeleken. Daarnaast is te zien wie de pagina heeft bewerkt en wanneer deze bewerkt is. Indien nodig is het mogelijk om oudere versies te herstellen.

 

SharePoint lijsten: Automatisch opslaan van weergave

Met deze nieuwe functie is het mogelijk om SharePoint lijsten te bekijken zoals door anderen bedoeld, of ze nu items opnieuw hebben gesorteerd of kolommen hebben getoond of verborgen. Dit bestaat natuurlijk al met de bestaande weergaven, maar vanaf deze release wordt de weergave getoond zonder dat deze view wordt opgeslagen of aangemaakt.

 

Outlook webapp met bestandsviewer

De webapp van Outlook komt met een bestandsviewer op in het menu naast mail, agenda en personen. In deze bestandsviewer zijn alle bestanden, die als bijlage zijn verzonden of ontvangen in een mail, te zien.

 

Nieuwe weergave ‘mijn account’

De weergave voor het managen van je eigen account krijgt een nieuwe look en feel. Qua functionaliteiten wijzigt er niks, het gaat dus om de weergave. Daarnaast wordt het nieuwe overzicht gecombineerd met Azure AD account ervaring. Het zorgt ervoor dat een gebruiker toegang heeft tot onder andere  beveiligingsinformatie, wachtwoord reset en apparaten.

 

sharepoint afbeeldingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures