Wekelijkse update Office 365 – Wk 48

Is je collega morgen jarig en ben je vrij? Wil je toch een mail versturen en de hartelijke felicitaties overbrengen? Met een uitgesteld bericht heb je er geen omkijken naar. Jij geniet gewoon van je vrije dag en jouw collega wordt verblijd met de felicitaties van jouw kant.

In Outlook versie voor Windows kon dit al enige tijd, maar het is nu ook voor Android en iOS beschikbaar. Het is één van de vele nieuwe functionaliteiten die de afgelopen maand zijn uitgerold binnen Microsoft 365. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet, aangevuld met de nieuwe functionaliteiten die momenteel worden uitgerold.

 

Uitgerold

 

Teams: plaatsen toewijzen tijdens online vergadering

Vanaf nu wijs je plaatsen toe aan de deelnemers in de ‘Samenzijn modus’. Deze nieuwe functie laat jouw online vergadering nog meer aanvoelen als een vergadering op kantoor. Hierdoor “verspringen” de deelnemers niet meer tijdens de vergadering. Je weet waar bepaalde personen zitten en kunt hun reactie peilen. Deze functie is alleen voorbehouden aan de organisator vaan de vergadering en alle deelnemers zien standaard de nieuwe stoeltoewijziging in de virtuele ruimte.

 

Word online: Donkere modus

Iedereen die gebruik maakt van Word online kan nu ook een donkere modus instellen. Je stelt dit in via beeld en in de werkbalk selecteer je dan “Donkere modus”.

 

Outlook: Uitgestelde verzending voor iOS

Waar het in Outlook voor Windows al een tijdje kan, wordt het nu ook voor iOS en Android mogelijk: het verzenden van een mailtje op een later tijdstip. In Outlook gebruik je bij het opstellen van een nieuw mailtje via “Bezorging uitstellen” en kiest voor een aantal opties. Dit kun je nu ook als je werkt met Outlook op een iOS of Android apparaat.

 

Teams: Update voor Firefox

Firefox gebruikers delen nu ook een scherm tijdens een Teams vergadering. Het delen van je scherm, venster of een PowerPoint bestand kan tijdens een online meeting erg handig zijn. Je kunt een collega mee laten kijken op jouw scherm of zelfs jouw scherm over laten nemen om je te ondersteunen bij computerproblemen. Daarnaast gebruik je het bijvoorbeeld voor het presenteren van een PowerPoint presentatie.

 

Forms: Hergebruiken van gemaakte Polls binnen een Teams vergadering

Maak je vergadering interactiever en zet een poll in. Deze poll of quiz zet je vooraf klaar of voeg je tijdens de vergadering toe. Het komt voor dat je een zelfde poll in een andere vergadering wilt gebruiken. Deze moest je steeds opnieuw maken. Maar dat is verleden tijd. Je kunt nu een eerder gemaakte poll nog een keer gebruiken of aanpassen.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: afleververtraging bij chat berichten

Het komt voor dat je iets belangrijks wilt vragen aan iemand via de Teams chat, maar dat je weet dat diegene op dat moment niet online is. Wil je voorkomen dat je bericht ergens onderaan belandt en niet snel gezien wordt, dan kies je binnenkort voor een aflevermoment. Op deze manier wordt het bericht op het juiste moment bezorgd.

 

OneDrive: Activiteiten kolom in Mijn bestanden

Binnen OneDrive heb je bestanden staan die persoonlijk zijn. Mocht je toch een bestand hebben die door iemand bekeken moet worden dan deel je deze. Achter ieder document zie je nu welke bestanden je hebt gedeeld en welke nog privé zijn. Hier komt nu een activiteitenkolom bij waarin eventuele ongelezen opmerkingen en/of bewerkingen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures