Wekelijkse update Office 365 – Wk 49

Presentaties in Teams geven doe je met PowerPoint Live, wat specifiek voor mensen is die PowerPoint gebruiken in een Teams Meeting.  Je opent dan niet meer je presentaties apart in PowerPoint en deelt deze vervolgens in Teams. Nee het is technisch veel eenvoudiger en minder gehannes. Je opent in Teams je presentatie direct in PowerPoint Live, waardoor iedereen automatisch naar de slides kijkt.

 

Ook als je het liever via je oude vertrouwde PowerPoint applicatie doet heeft Microsoft het gemakkelijk gemaakt. Want met de “present in Teams” knop ga je automatisch naar je openstaande Teams call.

 

Deze functionaliteiten maakt het de presentator een stuk gemakkelijker. Presenteren wordt eenvoudig en intuïtief. Maar ook aan de deelnemers van de presentatie is gedacht. Microsoft rolt nu een functionaliteit uit waarbij je de slide vergroot.

 

Ontdek wat Microsoft nog meer in ontwikkeling heeft of uitrolt.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Presentatie scherm weergave verbetering

Microsoft verbetert het scherm van de presentator waardoor de persoon beter in beeld is en eventuele knoppen meer verborgen zijn.

 

Outlook: Werkuren en werklocaties overzicht

Thuis werken, ergens anders dan op kantoor, of zelfs op andere tijden dan gebruikelijk is. Dit is tegenwoordig meer dan normaal geworden. Maar hoe weet je nu wanneer en waar je collega’s dan werken? Hier heeft Microsoft over nagedacht en maakt in outlook een optie waar je je (werk)locatie en werktijden invult. Op deze manier zie jij waar en wanneer je collega’s werken en tegelijkertijd zien ze dat ook van jou.

 

Whiteboard: Updates

Heb je een whiteboard omgeving die je met anderen deelt? Dan is het maken van aanpassingen vaak lastig, omdat niet alle aanpassingen nodig zijn. Binnenkort kan iedereen die bij de desbetreffende whiteboard kan, commentaar geven. Al het commentaar staat in één veld zodat er een mooi overzicht ontstaat.

Ook kun je binnenkort je Whiteboard delen met andere gebruikers tijdens een Teams vergadering. Op deze manier wordt het makkelijker om te volgen waar op het whiteboard gewezen wordt.

 

Teams: Vergader chat in galerij, grote galerij en samen zijn modus binnen Teams rooms

Microsoft zet veel vergader functionaliteiten die Teams heeft ook over naar Teams Rooms. Zo ook de vergader chat. Deze gebruik je al binnen een normale Teams vergadering maar dat kan binnenkort ook in een Teams rooms vergadering. Het maakt dan niet uit hoe de deelnemers zichtbaar zijn. Of dit nu in een gewone galerij of een samen zijn modus is.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Start een chat bericht op basis van een groep

Een update die al een hele tijd op de roadmap staat en nu wordt uitgevoerd. Nu kun je alleen personen selecteren bij het starten van een nieuwe chat. Met deze update kun je ook groepen, Distributie/mail of office 365 groepen, selecteren. Omdat je de groepsfunctionaliteit gebruikt weet je bijna zeker dat iedereen het bericht krijgt. De kans dat je dan iemand vergeet is dan klein.
Je kunt natuurlijk ook losse personen toevoegen. Er zit wel een limiet op van 250 personen in één chat.

 

Uitgerold

 

Teams: Vergroten van slide in PowerPoint Live

Maak je gebruik van een live presentatie van PowerPoint dan kunnen deelnemers van een teams vergadering zelf de zichtbare slide vergroten. Presentatoren kunnen de slide voor alle deelnemers tegelijk vergroten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures