Wekelijkse update Office 365 – Wk 42

Beantwoord binnenkort je e-mails in je Outlook postvak met een duimpje, hartje of andere emoji. Deze functie kun je gebruiken in plaats van een kort antwoord, zoals een email waarin je akkoord gaat met de afspraak.

 

Microsoft voegt emojireacties toe aan outlook. Met deze functie antwoord je sneller en het postvak van de zender van het email overstroomt niet langer door deze korte reacties. Dit komt doordat de zender een notificatie krijgt van de gegeven reactie. De emojis worden niet als email verstuurd. De overige ontvangers ontvangen geen melding, maar zien deze gegeven reactie wel in de email zelf.

 

Een leuke luchthartige nieuwe functionaliteit in Microsoft 365. Wat kun je nog meer verwachten?

 

Functionaliteiten in ontwikkeling

 

SharePoint: Microsoft lijst, kalender weergave – week overzicht

Eindelijk voeg je een weekoverzicht aan je kalender weergave toe. Tot nu toe was alleen een maand overzicht mogelijk. Ook wordt het gemakkelijker om agendapunten te verplaatsen.

 

Whiteboard: Opslaan en delen van sjablonen

Goed nieuws voor whiteboard gebruikers: binnenkort maak je sjablonen die je ook deelt met andere gebruikers. Door deze update hoef je niet steeds weer opnieuw een whiteboardpagina te maken die al bestaat.

 

Outlook: Reacties voor desktop

Microsoft maakt bekend dat ze voor Outlook web-based bezig zijn met een updates zodat je ook met reacties, zoals duim omhoog, lach enz. kunt reageren op een mailtjes. Deze update is nu ook voor de desktopversie op de planning gezet. Binnenkort geef je dus ook een simpele reactie met emojis in plaats van tekst te schrijven.

 

Functionaliteiten die worden uitgerold

 

Microsoft Teams: Hele chat geschiedenis zien na zoekopdracht

Wanneer je nu zoekt binnen de chat zie je alleen het chatbericht die je hebt geselecteerd. Microsoft voert binnenkort een verbetering door waardoor je ook de rest van de chatberichten ziet, wat voor meer context zorgt.

 

Uitgerolde functionaliteiten

 

Microsoft Teams: Zoeken pagina in Teams

Microsoft is klaar met het uitrollen van een aparte zoekpagina binnen Teams. Met behulp van deze pagina zoek je in alles wat Teams je biedt. Met je zoekopdracht zoek je naar berichten, personen, antwoorden (van zowel berichten als chats, bestanden en meer. Je gaat niet meer specifiek naar een chat of Teams omgeving toe waarin je zoekt.

Je typt bovenin bij zoeken je zoekopdracht in en zoekt hiermee eenvoudig binnen Teams.

 

emojis outlook

 

Microsoft Teams en Forms: Beoordelingen toegevoegd aan Polls binnen Teams

Polls is al een tijdje geïntegreerd in Teams, alleen nog niet met alle functionaliteiten erin. Microsoft voegt nu ook de Beoordeling-Poll toe aan Polls. Eigenaren van een vergadering versturen nu makkelijk tijdens een vergadering een Beoordeling-Poll waarmee ze feedback verwerven van de deelnemers. Heeft iedereen zijn of haar mening gegeven? Dan kun je het resultaat gelijk weergeven tijdens de vergadering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures