Wekelijkse Microsoft update – Wk 22

Word je blij 馃榾 van nieuwe functionaliteiten in de software of schiet je meteen in de kramp 馃槵? We zijn het einde van de maand 馃搯 en laten de nieuwe functionaliteiten in Teams en SharePoint van de maand mei langs komen.

Functionaliteiten waardoor je beter samenwerkt. Laat die kramp maar zitten, lees 馃摉 meer over deze nieuwe functionaliteiten, waaronder de uitbreiding van het aantal emoticons.

 

Microsoft Teams: LinkedIn koppeling met Teams

Goed nieuws voor de Teams en LinkedIn fanatiekelingen onder ons! Microsoft is klaar met de uitrol van een koppeling waardoor jouw collega鈥檚 je LinkedIn profiel zien in hun chat. Het LinkedIn profiel wordt in een aparte tab binnen de chat weer gegeven. Deze koppeling werkt alleen binnen chats met personen van je organisatie en is alleen zichtbaar als jouw organisatie de optie heeft aangezet binnen de Teams admin center.

 

Microsoft Teams: workflows voor Teams

Binnen SharePointwerk je al een tijdje met workflows in Power Automate. Door deze workflows automatiseer je processen. Bijvoorbeeld: er komt een mailtje binnen die je naar een documenten bibliotheek moet zetten, je wilt goedkeuring hebben op een document publicatie of je wilt medewerkers op de hoogte houden van een gewijzigd item in een lijst. Je kunt dit steeds handmatig 聽doen maar automatisch met een workflow scheelt je veel werk.

Microsoft Power Automate is nu ook binnen Teams beschikbaar voor het automatiseren van diverse workflows. Aan deze workflows zijn nu acties toegevoegd zoals:

  • Nieuwe Teams vergaderingen maken
  • Bericht versturen naar kanaal
  • Een team aanmaken
  • Gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit een team.

Microsoft Teams: Webinar automatisch in agenda deelnemers

Als je een uitnodiging ontvangt voor een webinar, de instellingen zijn goed en het webinar is al gepland, dan komt deze automatisch in de agenda van de deelnemer te staan. De deelnemer hoeft hier niks meer voor te doen.

 

Microsoft Teams: Uitbreiding emoticons

Met emoticons verduidelijk je jouw tekst of je gebruikt deze in plaats van tekst. Teams breidt deze uit naar meer dan 800 stuks. Voor ieder wat wils. Je voegt snel een emoticon in je chat toe door het ( teken te typen gevolgd door bijvoorbeeld sm (je krijgt dan onder andere de suggestie voor een smiley).

 

Microsoft Office: My apps is verbeterd

Iedereen die werkt met office 365 is wel bekend met de knop links boven, de ene noemt het : de 9 stippen, de ander weer de wafel en weer ander het navigatie menu. Via deze knop kom je bij de apps waar jij toegang toe hebt.聽Er is nog een manier om bij jouw Microsoft 365 apps te kunnen komen: https://myapps.microsoft.com/.聽Op deze site verzamel en bewerk je al jouw gebruikte 365 apps. Dus nooit meer zoeken naar een app, alles staat nu op 茅茅n plek.聽Je voegt niet alleen maar apps toe aan deze applijst, maar kunt nu ook sites toevoegen. Via de knop bewerken kun je apps bewerken en nieuwe apps of een site toevoegen.

Schakelen tussen accounts

Werk je in verschillende office 365 omgevingen en wil je niet alle apps of sites op 1 plek dan wissel je nu gemakkelijk tussen verschillende accounts. Het zit nog niet in alle omgevingen, maar als je bij office.com of outlook.office.com rechtsboven op je naam klikt, meld je je aan met een nieuw account of wissel je tussen de ingelogde accounts.

 

SharePoint: Vanuit office.com direct een Microsoft Lijst maken

Je maakt nu snel een nieuwe lijst aan voor SharePoint via het startscherm van office.com.

emoticons teams

Bij het maken van een nieuwe lijst kies je uit:

  1. Een lege lijst,
  2. Uit Excel
  3. Uit een bestaande lijst

Bij het aanmaken geef je niet alleen een naam maar ook nog een kleurtje en zelfs een icoon. Geef aan waar je de lijst wilt gaan opslaan en je bent klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

漏 2023 路 disclaimer 路 voorwaarden privacycookies 路 concept: Custard on & offline communicatie聽路 realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures