Wekelijkse Microsoft update – Wk 18

April doet wat hij wil. Ook bij Microsoft. Toch is er met de nieuwe ontwikkelingen ook rekening gehouden met jou. Want alle nieuwe updates en tools ontwikkelt Microsoft op basis van bevindingen van gebruikers.

 

De volgende ontwikkelingen zijn in april uitgerold.

 

Microsoft Teams: Suggesties bij antwoorden in chats

Je kunt eindelijk suggesties gebruiken bij het beantwoorden van chat berichten. Het beantwoorden van chat berichten gaat nu een stuk sneller door het gebruik van suggesties. Hieronder een aantal voorbeelden van suggesties:

update Teams admin center

Microsoft Teams: Updates binnen Teams Admin center

Teams administratoren kunnen nu zoeken naar gebruikers, teams, pagina’s of instellingen binnen het Teams admin center. Ook kun je een csv bestand maken van alle Teams omgevingen die in een organisatie aanwezig zijn. Door deze export van Teams omgevingen naar een csv bestand heb je diverse mogelijkheden, zoals filteren, zoeken, sorteren etc.,  binnen Excel. waar dat binnen de Teams admin omgeving nog niet mogelijk is.

 

Tot nu  toe zie je lastig van welke Teams een gebruiker lid is. Door de update van Microsoft zie je nu eenvoudiger waar iemand allemaal lid van is. Via het Teams admin center à gebruikers zien administrators van welke Teams omgevingen iemand lid is.

update teams admin center

 

Microsoft Teams: Pin chat berichten

Het vastpinnen van chatberichten binnen een Teams omgeving staat al een tijdje op de roadmap. Het vastpinnen van berichten bij een 1 op 1 chat kan al een tijdje. Nu kun je ook chatberichten binnen Teams-chatten vastpinnen. Het vastpinnen van een chatbericht is handig wanneer je een chatbericht hebt die alle leden van een Teams moeten zien. Het vastpinnen van een bericht is heel makkelijk. Je klikt op de “puntjes”  achter een chatbericht en kiest vervolgens voor “vastmaken”.

Microsoft Teams: Compacter overzicht chatberichten

Binnen Teams heb je altijd wel 1 of meerdere chats met personen met wie je veel chat. Vaak moet je omhoog scrollen en zien wat je ook alweer had getypt. Binnen Teams maak je nu jouw chatoverzicht compacter. Hierdoor zie je meer berichten en wordt je chat overzichtelijker.

Je stelt het compacter maken van een chat in via account instellingen.

 

Microsoft Teams: Chat filter voor (niet) vergadering chats

Bij iedere vergadering opent er automatisch een chat gekoppeld aan jouw chat overzicht. Ben jij bij (veel) vergaderingen, waarin de chat wordt gebruikt, dan staat jouw chat overzicht vol met die vergaderchats. Hierdoor raak je de privé berichten uit het oog. Microsoft maakt een filter waarmee jij zelf bepaalt welke chat berichten je ziet. Je kiest uit: Alle chatberichten, alleen de vergader chats of alleen jou privé chat berichten.

 

Microsoft Teams: Lokale tijd toegevoegd bij Teams gebruiker

Wanneer je contacten hebt in het buitenland is het handig dat je weet wat voor tijd is. De kans dat er een tijdsverschil is, is aanwezig. Bij de Profiel kaart van de gebruiker staat nu de lokale tijd. Zo zie je of iemand mogelijk aan het werk is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures