Wekelijkse Microsoft update – Wk 20

Ook online wil je een goede indruk maken, maar soms zitten onverwachtse belemmeringen je in de weg. Nu het kwik stijgt, is het goed mogelijk dat je hinder ondervindt van de zon en de lichtinval. Deelnemers zien jouw niet meer goed. Dit kun je met allerlei trucjes bijstellen, maar dat is niet meer nodig.  Met de videofilter functie in Teams gebruik je nu ook lichtfilters.

Deze filterfunctionaliteit kun je binnenkort in Teams verwachten, maar ook groepsbenoeming binnen een kanaal en het samenzijn modus aanzetten voor iedereen.

 

Microsoft Teams: Groeps benoeming binnen een kanaal

Wanneer je een bericht post binnen een kanaal die belangrijk is voor de Teams eigenaren moet je nu nog iedere eigenaar apart “taggen”. Dit kost natuurlijk tijd, want je moet eerst opzoeken wie de eigenaren zijn.Hier komt verandering is. Binnenkort gebruik je “@Teameigenaren”. Alle eigenaren van dat Team krijgen een notificatie dat ze zijn getagd.

 

Microsoft Teams: Video filters

Video bellen kent zijn voor en nadelen. Wanneer je in een vergadering zit, kun je of jouw deelnemers hinder ondervinden van de lichtinval, waardoor jij amper te zien bent. Binnenkort gebruik je filters voor jouw video vergadering. Hiermee regel je jouw video aanwezigheid beter door middel van bijvoorbeeld lichtfilters die lichtinval beter tegengaan.

 

Microsoft Teams: Samen zijn modus aanzetten voor iedereen

Organisatoren van een vergadering kunnen binnenkort voor alle deelnemers het samen zijn modus aanzetten. Nu zet iedereen dit voor zichzelf aan tijdens een vergadering. Deze optie blijft er wel maar een Organisator kan wel voor alle deelnemers het zelfde “samen zijn” scherm  activeren. Je kunt deze dus altijd weer veranderen.

 

Deze functionaliteit rolt Microsoft nu uit:

 

Microsoft Teams: Webinar automatisch in agenda deelnemers

Ontvang je een uitnodiging voor een webinar en is deze goed ingesteld en al gepland dan komt ie automatisch in de agenda van de deelnemer te staan. De deelnemer hoeft hier niks meer voor te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures