Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 13)

Microsoft Teams ondersteunt binnenkort de grote galerijweergave en de Together-modus op internet in de Edge- en Chrome-browsers. Heb je de Microsoft Teams-app? Dan gebruik je deze features al, maar binnenkort is deze optie ook beschikbaar voor de internetversie. Met beide weergaven zie je tientallen mensen tegelijk in een vergadering.

Welke nieuwe functionaliteiten staan er bij Microsoft nog meer op het programma? Wij praten je bij.

 

Teams Ontwikkelingen voor Mac en Android

 

Eentje staat al tijdje op de roadmap de andere is er net opgekomen.

 

Mac: geluid bij delen scherm/desktop binnen Microsoft Teams

Deze staat al een hele tijd op de roadmap en is nog steeds in ontwikkeling. Mac gebruikers kunnen op dit moment nog geen computer geluid mee nemen als ze een scherm of complete desktop delen. Microsoft bedenkt hiervoor een oplossing. Deze komt er aan.

 

Android: Breakout room mogelijk

Indien je op een Android werkt wordt het binnenkort ook mogelijk om een breakout room te gebruiken tijdens een Teams vergadering.

 

Algemene Microsoft Teams ontwikkelingen

Voor april staan er weer behoorlijk wat ontwikkelingen op de roadmoap. Een aantal staan er al een tijdje op en andere zijn er nieuw opgekomen. Hopelijk kunnen ze ook allemaal worden doorgevoerd in april.

 

Meer dan 10000 gebruikers in een organisatie breed Team

Als organisatie kun je een organisatie breed Team aanmaken. Komt er een nieuwe medewerker dan voeg je die er automatisch aan toe. Met organisatie brede Teams benader je alle medewerkers gemakkelijk.

 

Microsoft maakt Teams voor middel tot grote bedrijven ook toegankelijk  en verhoogt het maximum aantal  gebruikers naar 10000. Met een Office 365 omgeving is er een limiet van 5 organisatie brede Teams die je aanmaakt. Dus heeft jouw bedrijf meerdere vestigingen, dan is het mogelijk om nog 4 extra organisatie brede Teams aan te maken.

 

Direct taak maken van een bericht binnen de desktop versie van Microsoft Teams

Snel en gemakkelijk een taak maken van een bericht binnen een Microsoft Teams kanaal of een Microsoft Teams chat? Momenteel ontwikkelt Microsoft deze functionaliteit. Hierdoor voegt de gebruiker gemakkelijk een taak toe op basis van het bericht. Zo voeg je vanaf steeds meer locaties taken toe, waardoor je als gebruiker je To Do-lijst goed op orde houdt.

 

Nieuwe Bypass lobby instellingen voor uitgenodigde

Vorige week vertelde ik je over een een lobby instelling waarbij deelnemers binnen de organisatie niet in de lobby hoeven te wachten.  Nu komt Microsoft alweer met een nieuwe extra optie voor de lobby.

Met de nieuwe optie laat je iedereen die direct is uitgenodigd direct naar de vergadering gaan. Deelnemers die later worden uitgenodigd of door andere worden geïnformeerd komen eerst in de lobby terecht.

 

Teams vergadering opname in 3 bij 3 weergave

Neem je wel eens een teams vergadering op, dan is het binnenkort ook mogelijk om een weergave van meerdere deelnemers te hebben tijdens het opnemen en afspelen van de vergadering. Het maximum aantal deelnemers wat je dan kunt zien is 9.

 

Grote galerie en samenzijn modus ook voor Edge en Chrome

De online Teams gebruikers wachten er al even op, maar het komt er aan. Gebruik je teams binnen Edge of Chrome dan pas je binnenkort de weergave van de Teams aan naar een grote galerie of een samen zijn modus. Door de grote galerijweergave zie je maximaal 49 mensen in een raster van 7 x 7.

Samenzijn modus plaatst iedereen, die aan jouw vergadering deelneemt, in een virtuele ruimte, zoals een vergaderzaal. Het verwijdert alle achtergrond die mensen hebben en vervangt deze vervolgens door de scène die je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures