Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 12)

Microsoft zet in op Teams en gaat daarom de vinders van kwetsbaarheden belonen. Hiermee onderstreept Microsoft het groeiende belang van Microsoft Teams, dat dagelijks 155 miljoen gebruikers heeft. Afhankelijk van de impact zijn er beloningen van 6.000 tot 30.000 dollar te verkrijgen.

 

Dat Microsoft nog altijd inzet op Microsoft Teams blijkt ook uit de Update van deze week. Wij praten je bij met alle nieuwe ontwikkelingen.

 

Email bericht delen vanuit Outlook naar Teams

Het kan zijn dat je deze functie al hebt. Microsoft geeft aan dat deze in de nieuwste update van Office zit. Het gaat over het gelijk delen van een e-mailbericht inclusief een eventuele bijlage met de Microsoft Teams omgeving. Binnen deze omgeving zet je de mail in een chat of kanaal. Deze functie is beschikbaar voor zowel Outlook online, de desktop client van Outlook en de nieuwe Outlook voor Mac.

 

Bypass opties voor de Lobby

Op dit moment geef je in een Teams vergadering aan wie er in de lobby, de virtuele wachtruimte naar een Teams vergadering, komt. Zodat deze personen wel of niet direct deelnemen aan de vergadering. Microsoft voegt hier een extra optie aan toe. Je hebt de keuze tussen personen binnen je organisatie, behalve gasten. Daardoor stroomt iedere deelnemende gebruiker binnen de organisatie niet via de lobby in en iedere externe gebruiker wel .

 

Uitbreiding van Emoji binnen Teams

Een leuke update voor Microsoft Teams is de beschikbaarheid van meer emoji’s in een chat of een bericht. Op dit moment zijn er ongeveer 85 emoji’s. Dit aantal breidt Microsoft uit naar meer dan 800. 👏♥♥

 

De volgende functionaliteiten rolt Microsoft uit:

 

Microsoft Teams: Links om bestanden te delen verbeterd.

Binnen Teams en SharePoint deel je o.a. via links documenten. Deel je nu een link naar een bestand in een Teams-kanaal of -chat dan wordt er standaard een link gemaakt waarmee iedereen met die link bij het bestand kan komen.

 

Microsoft gaat dit aanpassen door bij het aanmaken van de link, direct te vragen om de juiste rechten toe te wijzen op de link. Hiermee stel je dus in dat bijvoorbeeld alleen specifieke personen of leden van het team toegang tot het bestand hebben. .

 

Onderstaande updates zijn al een tijdje uitgerold, maar waren/zijn nog niet voor iedereen beschikbaar.

 

Direct een Microsoft Teams vergadering starten vanuit Outlook

Binnen Microsoft Teams was het al mogelijk, maar nu ook vanuit Outlook: Direct een vergadering starten. Vanuit Outlook open je direct een vergadering. Deze optie vind je als je naar je agenda gaat. Je krijgt dan bovenin een optie “Meet Now” te zien.

 

Vergadering terugzien

Teams herhaalt Teams-vergaderingen waarmee deelnemers en afwezigen de hele vergadering terug kijken. Een herhaling bevat de opname van de vergadering, een transcriptie, een chat, gedeelde bestanden en meer. De herhaling wordt automatisch gedeeld via het chattabblad van de vergadering en is zichtbaar in het informatietabblad van de uitnodiging voor de vergadering. Dit is ook de plek waar organisatoren een aanwezigheidsrapport terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures