Maak kennis met de nieuwe mobiele Office app

office app

De nieuwe mobiele Office app. Met deze app werk je op je mobiel device. Het combineert Excel, Word en PowerPoint in één applicatie, maakt inhoud en voert taken  uit op mobiel. De app gebruik je gratis en je hoeft je niet aan te melden. Nadat je je met je Microsoft-account aanmeldt,  heb je toegang tot je documenten in de cloud. De Office app is nieuw en daarom gaan we hier wat dieper op in.

office app

De Office app

De app komt voort uit het gebruik van Office op het werk, thuis en op school. Veel personen gebruiken Office om documenten te maken of te bewerken vanaf een computer of laptop. Op de telefoon werd Office maar beperkt gebruikt. Microsoft ging aan de slag met deze uitdaging om het mobiel gebruik te verhogen en creëerde een verbeterde ervaring op een mobiel apparaat. Met deze app gaat de productiviteit omhoog doordat je de sterke punten van het mobiele apparaat benut. Naast beschikbaarheid op een mobiele telefoon is de app ook beschikbaar op Android-tablets.

Voordelen van de app

Het combineren van Excel, Word en PowerPoint zorgt er voor dat er minder apps  nodig zijn en schakelt makkelijker tussen de applicaties.  Wanneer je één app installeert vraagt dit minder telefoonopslag dan wanneer je de individuele apps installeert. Het geeft nog wel dezelfde mogelijkheden van de al bestaande mobiele applicaties. Naast het bundelen van deze applicaties, integreerde Microsoft ook de Lens-technologie waarmee je de kracht van de camera op een mobiel ontgrendelt. Hiermee converteer je foto’s worden naar bewerkbare Excel- en Word-documenten, scan je PDF’s worden en leg je whiteboards vast met automatische digitale verbeteringen,  zodat de inhoud goed leesbaar is. Er is veel functionaliteit toegevoegd. De app houdt vooral rekening met taken die personen tegenkomen wanneer ze op een telefoon werken.

 

Een greep uit de toegevoegde functionaliteiten:

  • Snel notities maken
  • PDF’s ondertekenen
  • QR-codes scannen
  • Bestanden overbrengen tussen apparaten

 

Openbare preview

De openbare preview van de Office-app bestaat al  sinds de release op de Microsoft Ignite conferentie in november 2019. De animo voor deze app was zo groot, in een paar uur bereikte Microsoft de limiet van 10.000 gebruikers. Deze gebruikers gaven feedback en belangrijke informatie, waarmee de app is zoals deze nu staat. Verbeteringen die sindsdien zijn aangebracht zijn de opslagservices van derden waaronder Dropbox, Google Drive en iCloud.

 

Nieuwe functies

Dit is niet alles! Binnenkort verschijnen er nog een paar nieuwe functies , waaronder:

  • Word Dictee—Spraak omzetten in geschreven tekst en spraakopdrachten gebruiken om bijvoorbeeld opmaak en interpunctie toe te passen
  • Overzicht naar PowerPoint – Schrijf je presentatie-inhoud als een overzicht en PowerPoint Designer zet de inhoud om naar toonbare dia’s met juiste styling, opmaak en iconografie.
  • Excel kaarten— Bekijk en wijzig data in een kaartverdeling. Per kaart worden de rijen getoond en je hoeft dan geen kolommen te overbruggen die buiten jouw scherm vallen. Zie onderstaande afbeelding ter illustratie.

office app

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures