Wekelijkse Microsoft update – Wk 1

Een nieuw jaar, een nieuwe thuiswerkweek. En thuiswerken blijft de norm voor de komende periode. De lockdown is verlengd en het enige wat jij kunt doen is zo optimaal mogelijk samenwerken en het toch gezellig hebben met je collega’s. Je kunt nu via Teams gezamenlijk muziek luisteren! Hoe leuk is dat? Maar ook het onderdrukken van niet gewenste geluiden is mogelijk. Blijf op de hoogte van de nieuwste Microsoft ontwikkelingen in onze wekelijkse update.

 

Microsoft Teams: Muziek wordt automatisch gedetecteerd

De eerder uitgebrachte geluidsonderdrukker op basis van machine learning staat nu standaard aan voor de meeste gebruikers van Teams. Hiermee wordt elke vorm van geluid, die niet als spraak wordt herkend, onderdrukt. Dit betekent ook dat muziek wordt onderdrukt met de huidige vorm van geluidsonderdrukking.

Om dit te voorkomen zal er een muziekherkenner worden ingebouwd. Hierdoor kan muziek worden herkend en wordt dit niet meer onderdrukt. Zo kunnen mensen via Teams dan samen muziek luisteren over de microfoons. Hierbij krijgt de gebruiker wel de keuze of het om ongewenste muziek gaat of niet.

Deze functionaliteit zal binnenkort worden uitgerold volgens de planning. Als je dan muziek afspeelt krijg je een melding bovenin Teams. De melding ziet er als volgt uit:

geluidsonderdrukking

Figuur 1 Melding voor het afspelen van muziek via Teams. Bron: Microsoft

 

Microsoft SharePoint: Microsoft Editor voor SharePoint pagina’s en nieuwsberichten

De Microsoft Editor service – Deze service komt naar SharePoint pagina’s en nieuwsberichten. Dit betekent dat er grondige spellings- en grammaticacontrole plaatsvindt. Hierdoor is de Editor service actief tijdens het maken en bewerken van SharePoint pagina’s of nieuwsonderdelen zonder dat je daarvoor de Editor browserextensie nodig hebt. Net als in bijvoorbeeld Microsoft Word zie je dan fouten onderlijnd in een bepaalde kleur. Om de leesbaarheid van de grammaticale- en spellingssuggesties te waarborgen, wordt de kleur ook aangepast aan de achtergrond.

geluidsonderdrukking

Figuur 2 Grammaticale suggestie. Bron: Microsoft

 

geluidsonderdrukking

Figuur 3 Spellingssuggestie. Bron: Microsoft

 

geluidonderdrukking

Figuur 4 Spellingssuggestie op een donkere achtergrond. Bron: Microsoft

 

Doordat de Editor service actief is, worden kleine fouten sneller opgemerkt en kun je sneller de SharePoint pagina’s en -nieuwsberichten maken en/of aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures