Wekelijkse Update Microsoft (Wk 50)

Ook deze week verrast Microsoft je weer met een aantal tools die in ontwikkeling en uitgerold zijn. Leuke tools die jouw Teams ervaring weer verbeteren. Doe er je voordeel mee!

Allereerst vertellen we je meer over de tools die in ontwikkeling zijn, daarna over de tools die zijn uitgerold en waar je al gebruik van kunt maken. Daarna is er nog een belangrijke mededeling.

 

Microsoft Teams: Nu vergaderen en bel applicatie voor Teams Rooms

Binnenkort wordt Teams Rooms voor Windows meer in lijn gebracht met de Meet Now en bel ervaring van Teams. Ook de Teams Rooms-console wordt vervangen door Meet (ook wel Meet Now). Daarnaast wordt het ‘Dial pad’ op de Rooms consoles vervangen door de Bel applicatie van Teams. Met Meet starten gebruikers snel een vergadering en nodigen deelnemers daarvoor uit. Met de Bel applicatie van Teams bellen gebruikers gemakkelijk in bij een vergadering of met externe mensen.

Deze verandering is alleen van toepassing op Teams Rooms die op Microsoft Teams of Skype For Business draaien. Met deze veranderingen worden alle één-op-één- of groepsgesprekken die voorheen onder de ‘Nieuwe vergadering’ knop te vinden waren, verplaatst naar de sectie ‘Bellen’ in Teams.

De startpagina van de Meet-console ziet er dan zo uit:

Meet now

Figuur 1 De Vergader nu functionaliteit. Bron: Microsoft

 

meet now

Figuur 2 Bel functionaliteit van Teams. Bron: Microsoft

 

Met de Bel applicatie van Teams draai je een nummer en zoek je collega’s op. Voor het bellen naar externe nummers is wel een bel abonnement nodig.

meet now

Figuur 3 Bel applicatie in Teams. Bron: Microsoft

Office Mobile: Video’s maken in Office voor Android en iOS

Office Mobile is de Office-hub die verschillende soorten inhoud toont, zoals: Word-documenten, Pdf-bestanden, Excel-bestanden, PowerPoint presentaties etc. Sinds kort stream je ook video’s met Microsoft Stream. Hiermee deel je video’s gemakkelijk met jouw professionele netwerk. Daarnaast wordt het maken van video’s hier ook aan toegevoegd. Zo neem je direct video’s op, deze sla je vervolgens op en deel je vanuit de Office-hub.

Met de video creatie tool ben je verbonden met jouw OneDrive voor Bedrijven-account, je maakt video’s en deelt deze met collega’s. De video’s zijn maximaal 90 seconden en je voegt er tekst aan toe.

meet now

Figuur 4 De Video Creatie tool. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: Verandering voor de applicatietoegang vanuit de browser

Voor het beveiligen van Teams applicaties van derde partijen die toegang tot onderdelen van apparaten opvragen, zoals de camera en de microfoon, krijgen gebruikers binnenkort per applicatie de vraag of ze dat toestaan. Met de Teams desktop en mobiele applicaties is dit al het geval. Binnenkort geldt dit ook voor de browser applicatie van Teams.

Voorheen handelde de browser dit soort verzoeken zelf af, aan de hand van de instellingen van de browser. Met deze aanpassing moeten gebruikers zelf per applicatie instellen of deze wel of niet toegang heeft tot apparaten, zoals de camera en microfoon.

Voor applicaties van Microsoft geldt dit niet.

meet now

Figuur 5 OneNote in de browser. Bron: Microsoft

 

meet now

Figuur 6 De toegang van OneNote beheren in de browser. Bron: Microsoft

Wanneer je dit uitrolt worden gebruikers ervan op de hoogte gesteld met een informatievenster. Dit laat stapsgewijs zien hoe ze de rechten van een applicatie instellen.

 

Microsoft Teams: Hernoemen van Teams en SharePoint mappen synchroniseren

Als je vanaf volgend jaar de naam van een kanaal aanpast, wordt automatisch de onderliggende SharePoint map in de teamsite aangepast. Deze nieuwe functionaliteit wordt beschikbaar voor alle kanalen die na de update worden hernoemd. Dit gaat er per type kanaal veranderen:

  • Standaard kanalen: de betreffende SharePoint map van een standaard kanaal wordt aangepast.
  • Privé kanalen: de betreffende SharePoint map wordt aangepast.
  • Legacy Teams kanalen (die dus voor deze update zijn hernoemd): de wijziging is niet van toepassing, pas als ze hernoemd worden na deze update wordt de SharePoint map hernoemd.
  • Wanneer een kanaalnaam wordt gewijzigd, wordt ook de OneDrive Sync naam van de map gewijzigd wanneer deze gesynchroniseerd is.
meet now

Figuur 7 Het hernoemen van een SharePoint map gebeurt straks automatisch. Bron: Microsoft

Uitgerold

 

Microsoft Teams: Niet kunnen bellen naar hulpdiensten is opgelost

Het probleem van het niet kunnen bellen naar de hulpdiensten doet zich soms voor op Android-toestellen. Microsoft heeft dit onderzocht en komt tot de conclusie dat door een niet intentionele interactie tussen Teams en het Android-systeem dit veroorzaakt. Dit probleem deed zich maar op een klein aantal apparaten voor die de Teams applicatie geïnstalleerd hadden, wanneer de gebruiker niet was ingelogd in Teams. Nu is er een update beschikbaar die dit probleem verhelpt. Google heeft een systeemupdate gepland voor januari, om het onderliggende probleem dat dit veroorzaakt te verhelpen. De update van Teams heeft versie: 1416/1.0.0.2021194504.

 

Belangrijke informatie

 

Microsoft Internet Explorer: Internet Explorer 11 ondersteuning stopt per 15 juni 2022

Per 15 juni 2022 stopt de ondersteuning van Internet Explorer 11 volledig. Het is aan te raden om over te gaan naar de Microsoft Edge browser, als je deze nog niet gebruikt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures