Integratie met Exact Online

integratie met exact online

In een tijd van veel veranderingen, is er een grote behoefte aan integratie van verschillende systemen. Dit levert je als bedrijf veel voordelen op en kan op verschillende manieren.

 

Bedrijven werken vaak met verschillende soorten software applicaties, die allemaal onafhankelijk van elkaar werken. Maar vaak gebruik je wel (gedeeltelijk) dezelfde informatie of data. Hierdoor moet je handmatig zaken invoeren, wat veel ergernis en tijdverlies oplevert. Met een koppeling voorkom je dit.

 

Het koppelen van software kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Arrix heeft al diverse koppelingen ontwikkeld voor integratie van verschillende soorten systemen. Naast de standaard producten van Microsoft op het gebied van integratie of de standaard producten die wij bieden, zoals de Arrix Connector, kun je ook jouw systemen naar wens met elkaar integreren.  Dit kan heel specifiek via maatwerk.

Exact Online

In deze blog nemen we een kijkje onder de motorkap en laten we zien hoe je kunt integreren met Exact Online.

 

Wat en hoe kun je integreren?
Eigenlijk kun je alles wat beschikbaar is binnen Exact Online integreren. Je hebt hier een API voor nodig. Met een API, Application Programming Interface, wissel je data tussen twee applicaties veilig en vrij eenvoudig uit. Het is een set regels, protocollen en tools die toegankelijk zijn voor ander applicaties. Exact Online heeft verschillende soorten API’s.

 

Zo kun je binnen Exact Online via een XML API integreren. Of op een wat modernere manier van integratie; via de REST API. Binnen de REST API zijn er een aantal bronnen, waarmee je via bulk (grote hoeveelheden) gegevens binnenhaalt. Hierdoor haal je in plaats van 100 items per pagina wel 1000 items per pagina binnen.

 

Authenticatie

Exact Online biedt een zogenoemde App Center. Hierin kun je apps definiëren en ook kun je definiëren van welke bronnen de app gebruik maakt. Voor alle APi verzoeken ben je verplicht de verzoeken te authentiseren. Dan kan via oAuth2.

 

oAuth2 is een authenticatie methode, waarbij via een gebruiker consent wordt gegeven op de API. Je verleent gebruikers toegang tot gegevens zonder dat ze hun gebruikersnaam of wachtwoord uit handen geven.  Vervolgens kan de App authentiseren met een token die voor een bepaalde duur geldig is. Via refresh tokens ververs je de tokens waarmee geauthentiseerd moet worden.

Limieten

De API van software koppelt de systemen. Je verstuurt vanuit je software een verzoek naar de API, waarbij je informatie opvraagt of indient. Vaak zijn er limieten op de API. Deze limieten zitten op het aantal verzoeken die de API indient. Ze heten “rare limits” en hiermee wordt misbruik van de API voorkomen.

 

Er zitten ook limieten op de Exact online API.  Je mag niet meer dan 60 verzoeken per minuut indienen en je mag niet meer dan 5000 verzoeken per dag maken. Om aan deze rate limits te voldoen hebben wij maatregelen genomen waardoor jij efficiënt met je software omgaat.

Tot Slot

Gaat het allemaal wat te snel? Is het iets te technisch voor je? Wanneer je hoofd niet iedere dag met bits en bytes omgaat is dat volstrekt begrijpelijk. Toch levert het werken met een integratie of koppeling veel voordelen op. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met ons op.

 

De ideale koppeling voor jouw bedrijf

Jouw mensen werken efficiënter als systemen efficiënter voor hen gaan werken. Maak jouw werk gemakkelijker door data en applicaties met elkaar te verbinden.
Ook voor jouw bedrijf is er een ideale koppeling. Jij weet zelf het allerbeste hoe je gegevens en applicaties graag wilt verbinden. Of dit technisch haalbaar is of te realiseren valt weet je snel. Neem de 1e stap, vul een paar vragen in. Hiermee krijgen wij een goed beeld van jouw gewenste koppeling en adviseren je over de mogelijkheden.

De 1e stap naar mijn ideale koppeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures