Het Power Platform: zet ideeën om in krachtige oplossingen

Ken je het Microsoft Power Platform al en benut jij de mogelijkheden? Zelfs, zonder enige kennis van IT, maak je bijvoorbeeld geweldige rapportages, apps of zet je geautomatiseerde processen op poten.

 

Het Power Platform is een alomvattend platform en bestaat uit de volgende drie oplossingen:

  • Power BI
  • Power Automate (voorheen Flow)
  • Power Apps.

 

Power Virtual Agents is vrij recent aan het portfolio toegevoegd.

 

De oplossingen van het Powerplatform

De meest bekende van de drie is Power BI. Power BI voorziet organisaties in de complete rapportage- en BI-behoefte. BI staat overigens voor Business Intelligence.

 

Een minder bekende, maar zeer vooruitstrevende oplossing is Power Apps. Met Power Apps bouw je apps zonder dat er een programmatuur aan te pas komt. Het is een zogenaamd ‘no-/low-code ontwikkelplatform’ waarmee medewerkers zelf slimme apps maken.

 

Het is begin 2018. Microsoft kondigt het Microsoft Power Platform aan. Volgens Microsoft verandert de wereld van businessapplicaties. Gestandaardiseerde applicaties voldoen vaak niet aan de wensen van de business en maatwerk applicaties kosten (vaak) meer geld, tijd en resources. Daartussen zit de wereld van business applicaties, die je met behulp van het Power Platform wel maakt.

 

Power BI

Integreer  met Power BI gegevens uit verschillende gegevensbronnen in een interactief en aantrekkelijk dashboard. Hiernaast maak je rapporten die nuttige inzichten bieden in bijvoorbeeld de bedrijfsvoering, financiële cijfers en statistieken.

 

Power Automate

Power Automate is een krachtig platform waarbij je zonder code honderden populaire apps en services met elkaar verbindt voor bijvoorbeeld het automatiseren van je werkstromen. Denk hierbij aan volautomatisch een proces starten.  Door bepaalde triggers  ontvang je bijvoorbeeld een e-mail, een Post je automatische een Tweet of voeg je bijvoorbeeld een document in SharePoint toe.

 

Power Apps

Zoals hierboven al is aangegeven bouw je apps met Power Apps, zonder dat je hiervoor programmeer kennis nodig hebt. Deze app verbind bijvoorbeeld gegevens in bijvoorbeeld SharePoint, Excel of een database door bijvoorbeeld te integreren met Power Automate. Power Apps maakt het dus mogelijk om apps te bouwen die je uitvoert op het internet en iOS- en Android-apparaten.

 

Power Virtual Agents

De naam verklapt het al. Met virtual agent maak je een eigen virtuele chatbot, zonder tussenkomst van ontwikkelaars en data-analisten. Je gebruikt simpelweg een grafische interface, zonder code.

 

Meer weten?

Vind je dit interessant? Dan heb ik goed nieuws voor je. De komende weken vertel ik je meer over deze onderwerpen. Je weet dan meteen op welke manier Power BI, Power Automate of Power Apps bijdraagt aan jouw bedrijfsvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!