IT Risico’s bij hoge temperaturen

it-risico's bij hoge temperaturen

Puffend en zwetend zit je achter jouw laptop thuis. Momenteel mis je niet alleen je collega’s, maar ook dat koele kantoorpand waar de airco hoog draait. Buiten zitten is ook geen optie. Want het is buiten nog warmer dan binnen. Jouw focus neemt af. Je concentratie daalt tot het 0-punt. Je droomt voor je uit over de komende zomer barbecue of denkt aan de beste manier om jezelf te verkoelen.

 

Eén van de IT risico’s bij temperaturen zoals we deze de laatste dagen meemaken, is natuurlijk dat je minder alert bent. Voor IT-ers kan dat betekenen dat je bepaalde dingen vergeet. Dat er sprake is van onderbezetting tijdens deze periode, werkt dat alleen maar in de hand. De noodzakelijke back-up, installatie van een bepaalde patch of het verwijderen van een tijdelijke gast op je netwerk verdwijnt hierdoor gemakkelijk op de achtergrond.

 

Risico’s tijdens een hittegolf

Maar er zijn meer risico’s en deze zijn meer divers dan je zou verwachten. Wij brengen een 4-tal voor je in kaart:

 

1. Alles gaat open

Met het mooie weer zet je snel alle ramen en deuren open. Op het bedrijf zetten we bijvoorbeeld de deuren van de serverruimte open. Want de temperaturen lopen daar behoorlijk op. Maar ook thuis zetten we alles wagenwijd open. Dit is een risico. Want inbrekers weten dat je hier soepeler mee omgaat. In kantoren, bedrijfsomgevingen en thuis neemt een crimineel gemakkelijker tablets, laptops en smartphones mee.

 

2. Warme apparatuur

Een server met alle bedrijfsapplicaties die te warm wordt en de geest geeft of netwerkapparatuur die mankementen vertoont. Met dit soort temperatuurverhogingen is dit heel goed mogelijk. Maar je kunt dit ook voorkomen! Koel je apparatuur daar waar nodig. En monitor je kostbare ICT apparatuur, zodat je adequaat en snel ingrijpt in geval van calamiteiten. Zo ben je met een servicecontract van Arrix verzekert van 24/7 monitoring.

 

3. Onveilige wifi-netwerken

Gratis wifi het klinkt aanlokkelijk voor ons Nederlanders. Maar niet ieder wifi netwerk is even betrouwbaar. Datadiefstal en infecties komen vaak voort uit een onbetrouwbaar wifi netwerk. Denk dus eerst goed na, want “gratis” kan behoorlijk in de papieren lopen. Gebruik liever je mobiele datanetwerk.

 

4. Dataverlies

Door het mooie weer trekken we erop uit of werken we op een andere plek dan op kantoor of thuis., Het risico dat apparaten of data verloren gaan, gestolen wordt of beschadigt raakt is alleen maar groter. Reis je met het vliegtuig? Zorg ervoor dat je je waardevolle spullen dan altijd bij de hand hebt. Doe je dit in de ruimbagage dan kan het kapot en in het ergste geval zelfs kwijt raken.

 

Met bovenstaande aandachtspunten verminder je de risico’s bij hoge temperaturen, Want, zoals we allemaal weten, is stress en warmte geen goede combinatie.

 

Tip voor thuiswerkers

Werk je thuis? Dan hebben we nog een tip. De laptop koeling standaard. Hiermee koel je je apparatuur en bescherm je je laptop tegen oververhitting. In de standaard zitten geïntegreerde koelventilatoren waarmee je de koel efficiëntie van je laptop verbetert en je meubels en of benen tegen warmte beschermt. Ideaal tijdens deze warme dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures