Houd rekening met lange(re) levertijden

lange levertijden

Ben je van plan om de komende maanden nieuwe desktops, laptops of andere hardware aan te schaffen? Houd dan rekening met langere levertijden. Zowel nieuwe modellen als eerder uitgebrachte modellen of typen laten momenteel langer dan gebruikelijk op zich wachten.

 

Misschien heb je het meegekregen, misschien nog niet, maar momenteel zijn er wereldwijd problemen met leveringen van tal van producten. Het meest bekende is misschien wel de autoproductie die zo goed als stilstaat door het nijpende tekort aan halfgeleiders (chips).

 

Lange levertijden ook in de ICT

Maar het geldt ook voor de ICT wereld. Grote fabrikanten zoals HP en Apple kampen al langere tijd met leveringsproblemen van hun producten en komt onder meer door;

  • Overslag en transportproblemen door de grote vraag naar containers
  • Tekort aan chips voor de meeste hardware
  • Door gestegen brandstofprijzen varen schepen soms op halve kracht met vertragingen in vervoer tot gevolg
  • Overbelaste havens
  • Tekort aan grondstoffen

 

Hierdoor lopen de levertijden voor bijvoorbeeld desktops, laptops , switches , printers en Access Points soms enorm op. Waar je voorheen een laptop een paar dagen voordat je deze nodig had bestelde, kom je nu van een koude kermis thuis. De meest verkochte laptops en desktops hebben soms maanden levertijd en de keuze is zeer beperkt in vergelijking met 1 jaar geleden. Experts verwachten dat de leveringsproblemen nog wel aanhouden tot de zomer van 2022.

 

Anticipeer op langere levertijden

Arrix heeft meerdere kanalen waar zij haar hardware bestelt, maar we merken dat het ook voor ons steeds lastiger wordt om aan de vraag te voldoen. Bestel daarom tijdig jouw gewenste producten en wacht niet tot het laatste moment met aankoop van hardware. Voorkom een teleurstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures