Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk38)

Het einde van september is in zicht. Een maand die relatief rustig was bij Microsoft. Aan de live ondertiteling bij vergaderingen hebben ze veel aandacht besteed. Met nog een paar functionaliteiten voor Microsoft Teams.

Taak maken van een Microsoft Teams bericht

Hij staat al een hele tijd op de roadmap en Microsoft lanceert deze functie nu eindelijk: een taak maken van een Microsoft Teams bericht. Met deze functie maak je gemakkelijk een taak van een chat bericht. Je gaat op het chat bericht staan en via “meer opties à Meer acties” kies je voor “Taak maken”. Hij staat dan in jouw eigen takenlijst.

live ondertiteling bij opname starten

 

Live ondertiteling

Live ondertiteling is al een tijdje beschikbaar binnen Teams. De afgelopen week zijn er een heleboel talen aan toegevoegd. Je hebt tijdens een vergadering de mogelijkheid tot het alleen ondertitelen van de spreker, dit neem je dan niet op. Is de ondertiteling wel opgeslagen dan gebruik je de functie ‘Live bijschrijften’.

Je zet tijdens een vergadering de ondertiteling aan via: “meer acties -> Live bijschriften inschakelen

Live ondertiteling bij opname starten

 

Neem je de ondertiteling ook op, dan kies je voor “Start transcription”. Let op dit is alleen mogelijk bij geplande vergaderingen.

Live ondertiteling bij opname starten

 

Bij opname starten start ook gelijk de live ondertiteling

Steeds meer mensen maken gebruik van de opname functie en de live ondertiteling binnen een Teams vergadering. De beheerder van de Teams omgeving geeft aan of transcriptie is toegestaan en deze start ook automatisch, zodra je kiest voor opname starten.

 

Live ondertiteling bij opname starten

 

Op het moment worden de volgende functionaliteiten nog uitgerold.

 

4 deelnemers in beeld tijdens webvergadering in Safari

Voor de Mac brengt Microsoft ook weer een update uit. Open je de vergadering in Safari dan kun je 4 deelnemers in beeld krijgen.

 

Beantwoorden van een specifieke chat bericht

Het specifiek reageren op een chat bericht voert Microsoft bij alle omgevingen door. Dit houdt in dat je straks bij een bepaald chat bericht reactie kunt geven. Je ziet de originele tekst boven jouw antwoord staan. Dit maakt het communiceren makkelijker en overzichtelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures