Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk36)

Een Teams meeting missen omdat je in de file staat is binnenkort geen goed excuus meer. Met Apple Carplay is Teams te vinden via het dashboard van de auto en kun je vergaderen vanuit de auto. Ook aan de veiligheid is gedacht. Want Teams is alleen in audio beschikbaar. En vind je dit als werkgever ook nog te riskant dan schakel je de functie uit.

 

Natuurlijk zijn er deze week ook nog een aantal andere ontwikkelingen bij Microsoft. De functionaliteiten die er uit springen belichten we. Te beginnen met de functionaliteit die is gelanceerd.

 

Microsoft Teams: Taak maken van een Microsoft Teams bericht

Hij staat al een hele tijd op de roadmap: een taak maken van een Microsoft Teams bericht. Met deze functie maak je makkelijk een taak van een chat bericht. Het enige wat je hoeft te doen is op het chat bericht te gaan staan en via “meer opties à Meer acties” te kiezen voor “Taak maken”. Hij komt dan in jouw eigen takenlijst te staan.

 

teams in auto

 

De volgende functionaliteiten worden ontwikkeld

 

Microsoft Teams: Spatie balk gebruiken voor dempen opheffen

Als je vergadert ben je gewend om jouw microfoon te dempen. Soms is het even zoeken naar de muis zodat je op de knop klikt om het dempen op te heffen als je wat wilt zeggen. Microsoft gaat hier de spatiebalk voor in zetten zodat je sneller het dempen opheft  als je wat wilt zeggen.

 

Microsoft Teams: Teams beschikbaar voor Apple CarPlay

Wanneer je niet tijd thuis of op kantoor bent voor een vergadering, kan Apple Carplay je uit de brand helpen. Microsoft voegt samen met Apple een functie toe aan Apple Carplay, waardoor je vanuit de auto vergadert. Deze functie wordt alleen mogelijk als je auto beschikt over Apple CarPlay. Uit veiligheidsoogpunt is er geen beeld aan de calls toegevoegd. Ondanks dat dit technisch mogelijk is, is Teams alleen in audio beschikbaar. Vind je het als werkgever riskant dan schakel je de functie uit. Werknemers zien de app dan niet meer op Apple Carplay.

 

Mircosoft Forms: Nieuwe Poll app “Polls” beschikbaar in Teams vergaderen en chat

Het werken/vergaderen binnen Microsoft Teams wordt steeds populairder. Het samen op 1 plek vergaderen en eventueel stemmen gebeurt steeds minder. De functie Poll binnen Microsoft Teams wordt steeds vaker gebruikt. Op dit moment kun je via Forms een poll aanmaken. Microsoft ziet ook dat het heel populair is en gaat een aparte app maken voor het aanmaken van polls. Deze app komt dan beschikbaar binnen Microsoft Teams.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures