Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk37)

Reageren op een specifieke chat in Teams is tot dusverre alleen mogelijk vanuit een Team. Binnenkort is deze functie ook beschikbaar in een 1 op 1 chat. Waardoor je een specifieke chat kunt beantwoorden. Het ziet er net zo uit als een antwoord geven op een specifiek WhatsApp bericht. Het originele bericht is dan in het tekstkader van het antwoord geciteerd. Hierdoor begrijp je de chat in de context van het bericht beter.

 

Bovenstaande is een van de nieuw uitgebrachte functionaliteiten in Teams. Deze week vertellen we je meer over functionaliteiten die gelanceerd, zijn uitgebracht of in ontwikkeling zijn.

 

Gelanceerd

 

Microsoft Teams: Bij opname starten start ook gelijk de live ondertiteling

Steeds meer mensen gebruiken de opname functie en de live ondertiteling binnen een Teams vergadering. De beheerder van de Teams omgeving geeft aan dat transcriptie is toegestaan en start dus automatisch zodra je kiest voor opname starten.

 

reageren op een specifieke chat

 

Wordt uitgebracht

 

Microsoft teams: 4 deelnemers in beeld tijdens webvergadering in Safari

Ook voor de Mac brengt Microsoft weer een update uit. Als je de vergadering in safari opent, kun je 4 deelnemers in beeld krijgen.

 

Microsoft Teams : beantwoorden van een specifieke chat bericht

De functie waarbij je specifiek reageert op een chatbericht wordt doorgevoerd bij alle omgevingen in Teams. Dit houdt in dat je straks bij een bepaald chat bericht een reactie kunt geven. Je ziet dan de originele tekst boven jouw antwoord. Dit maakt het communiceren makkelijker en overzichtelijker.

 

Ontwikkeling

 

Microsoft Teams: Schermweergave

Tijdens een vergadering kan het lastig zijn om de weergave van alle deelnemers aan te passen. Microsoft ontwikkelt een nieuwe functie waarmee je tijdens een vergadering boven in de balk switcht tussen weergaves.

 

Microsoft Teams: updates voor Teams online

Binnen de desktop Teams is veel mogelijk, zoals ondertiteling of live onderschrift aanzetten tijdens een vergadering of je weergave beeld makkelijk aanpassen zodat je meer deelnemers ziet. Dit wordt binnenkort ook mogelijk binnen Teams Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures