Microsoft 365 Update – Wk 6

Gemakkelijk afgeleid tijdens een vergadering? Met berichten die ondertussen door het scherm komen en niets met je vergadering te doen hebben, verlies je de focus. Je kunt dit  voorkomen door meldingen te dempen. Je ontvangt nog steeds waarschuwingen over activiteiten met betrekking tot de vergadering waaraan je deelneemt, Stuurt iemand een bericht naar de chat van de vergadering, dan ontvang je deze, maar alle andere activiteiten worden gedempt terwijl je in de vergadering bent.

Toch wil je misschien bepaalde berichten buiten de vergadering om wel ontvangen. Microsoft heeft hiervoor iets bedacht, waarmee je deze berichten wel ontvangt, maar het is een stuk rustiger tijdens je vergadering. Je krijgt niet steeds een melding of popup omtrent een nieuw bericht, maar in je vergaderscherm zit een apart schermpje, met daarin alle ontvangen meldingen. Mocht het belangrijk zijn, dan kun je er op doorklikken.

Een welkome feature in Microsoft 365. Natuurlijk kun je deze week nog meer nieuwe features verwachten die worden uitgerold of in ontwikkeling. Laat je bijpraten in deze blog.

 

Functionaliteiten in M365 in ontwikkeling

 

Whiteboard: Commentaar

Voeg binnenkort opmerkingen toe aan een whiteboard zodat je de discussie met de deelnemers ondersteunt. Deze update omvat een commentaarpaneel waarop je alle opmerkingen binnen een Whiteboard ziet.

 

SharePoint: Thema’s update

Microsoft voegt een Office 365 thema toe aan de standaard thema’s van SharePoint Hiermee willen ze nog meer eenvoud creëren.

Teams: Iedereen benoemen in chat

Als je een belangrijk bericht in de chat van een kanaal zet gebruik je @naam van iedereen apart zodat iedereen in het kanaal een melding krijgt van dat bericht. Ook al controleer je het nog zo goed, het wil nog wel eens voorkomen dat je een naam vergeet.
Daarom voert Microsoft een update door waardoor je @Everone in kunt vullen. Iedereen die in de chat of in het kanaal zit krijgt dan een notificatie van het bericht.
Deze update staat al enige tijd op de roadmap. De verwachting is dat deze functie nu in februari uitrolt.

 

Functionaliteiten in M365 die worden uitgerold


SharePoint: Externe bestand deling in SharePoint bibliotheek

Iedereen SharePoint gebruikt loopt wel tegen hetzelfde probleem aan: “Een externe partij moet bestanden op jullie SharePoint omgeving zetten”. Hoe doe je dat nu het makkelijkst zonder rechten erop te hoeven geven.
Microsoft heeft hiervoor extra functie voor ontwikkeld, welke ze nu aan het uitrollen zijn, binnen een bibliotheek. Je kunt nu een map aanmaken en alleen deze delen met externe. De externe kunnen door middel van een link die gestuurd wordt alleen documenten erin uploaden, de rest van de inhoud van de map zien zij niet.

Functionaliteiten in M365 die zijn uitgebracht

Teams: Mogelijkheden externe chatberichten

Nu er steeds meer en meer gecommuniceerd wordt via Teams komt het ook vaker voor dat externen je willen bereiken via de Chat. Soms is dit handig maar vaak zijn er andere afspraken gemaakt met betrekking tot communicatie. Als gebruiker kun je nu zelf bepalen of je wel of niet een chat bericht wilt ontvangen. Dit geef je aan door de gebruiker te blokkeren of accepteren.

De eerste melding die je krijgt is rechts onderin.

meldingen tijdens een teams vergadering

De chat staat ook in de chatlijst. Als je naar de chat toe gaat krijg je de melding waar je kiest wat je ermee wilt doen.

meldingen tijdens een teams vergadering

 

Microsoft Teams: Berichtgeving tijdens vergaderingen

Het leidt af en is daardoor vervelend. Je zit in een vergadering en er komen continu notificaties van chatberichten voorbij in beeld. Wil je rust bewaren in een vergadering  dan kun je nu gebruikmaken van een klein schermpje waar alle berichten in staan. Op deze manier word je minder afgeleid en kun je ongestoord door met de vergadering.

meldingen tijdens een teams vergadering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures