Microsoft 365 Update – Wk 3

Polls. Hiermee verzamel je de juiste informatie voor je doelen. Ook tijdens een vergadering is de inzet van polls erg handig. Mensen zijn meer betrokken bij je meeting en je vergadering wordt interactiever.

 

Deze manier van informatie verzamelen is al enige tijd beschikbaar in Teams, via Microsoft Forms. Met de nieuwe polls app maak je de toegang tot een poll nog eenvoudiger en biedt poll makers en poll invullers een betere ervaring. De app Forms blijft alleen beschikbaar op het kanaaltabblad om enquête mogelijkheden aan te bieden.

 

Oude gegevens van Forms gaan niet verloren. De Polls app heeft dezelfde functionaliteit, service en je hoeft geen gegevens te migreren. Ook eerdere peilingen blijven bestaan. Poll eigenaren hebben deze nog steeds tot hun beschikking in de nieuwe polls portal in Teams of op de web portal pagina van Forms.

 

De polls app heeft Microsoft onlangs uitgerold, maar natuurlijk zijn er nog meer ontwikkelingen gaande. Welke dat zijn lees je in deze blog. Deze ontwikkelingen heeft Microsoft op de roadmap staan:

 

SharePoint: Microsoft lijst kalender weekweergave

Als je werkt met een kalender in SharePoint, ken je de verschillende beschikbare weergaveopties. Je kunt kiezen uit maandweergave of jaarweergave. Is de agenda in deze weergaven praktisch volgeboekt dan is het nogal vol en onoverzichtelijk. Met de nieuwe optie, weekweergave, zie je alleen een week in het scherm en blijft het veel overzichtelijker.

 

Planner (web): Sjablonen gebruiken

Maak je veel gebruik van de webversie van Planner dan heb je binnenkort ook de beschikking over sjablonen.

 

SharePoint: Externe bestanden laten uploaden binnen Document bibliotheek

Hoewel ik vorige week schreef dat deze nieuwe, zeer gewenste functionaliteit wordt toegevoegd, heeft deze helaas vertraging opgelopen. Volgens de huidige planning rolt Microsoft het rond februari/maart uit.  Bedrijven die werken met SharePoint lopen er tegen aan dat externe partijen documenten uploaden, maar niet toegang mogen hebben tot de rest van de omgeving. Dit leidt tot het mailen van bestanden, verlies van informatie of toegang voor externen tot de omgeving. Microsoft lost dit op met het delen van een map in de documentbibliotheek met externen. De externen zien geen inhoud van de map en kunnen niet aanpassen, verwijderen of documenten downloaden. Het enige wat ze kunnen is de benodigde documenten uploaden in die map. In een toekomstige update voegt Microsoft deze functionaliteit toe.

 

Deze nieuwe functionaliteit wordt uitgerold:

 

Teams: Meer video’s zichtbaar in Video Gallery

Gebruik je Video Gallery in Teams dan zie je maximaal 49 deelnemers tegelijkertijd, afhankelijk van de grootte van je scherm en de snelheid van je internetverbinding. Neem je deel aan een vergadering met meer dan 49 deelnemers of wil je toch alle deelnemers zien op een kleiner scherm? Maak dan gebruik van de optie waarmee je de overige deelnemers rechts in beeld te krijgt. Je ziet dan weliswaar geen video van deze deelnemers, maar ziet wel dat ze deelnemen aan de vergadering.

polls app

Deze ontwikkelingen zijn onlangs uitgerold en beschikbaar:

 

Forms en Teams: Meerdere vragen in Poll tijdens Teams vergadering

Met Microsoft Forms maak je, als organisator of presentator van een vergadering, peilingen. Deze kun je vervolgens delen en bespreken tijdens een Teams vergadering.  Vanaf nu doe je dit ook met de ingebouwde Polls-app in Microsoft Teams. Voorheen kon je slechts één vraag stellen tijdens zo’n poll. Dit is sterk verbeterd, omdat je nu meerdere vragen per poll stelt.

 

Forms: meerdere updates met betrekking tot gebruik afbeeldingen

Gebruikers van de Polls-app in Microsoft Teams voegen nu ook afbeldingen toe aan de pol. Dit fleurt de poll op een leuke manier op of verduidelijkt de vraag. De afbeeldingen load je up vanaf een lokale schijf op je apparaat. Je kunt ze zowel in de vraag als in de antwoorden gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures