Microsoft 365 Update – Wk 2

Wil je graag het woord tijdens een Teams vergadering, maar wil je de vergadering niet storen? Dan steek je virtueel je hand op. Iedereen ziet dat je je hand omhoog hebt en de presentatoren krijgen hier een melding van. Zijn er nog meer die hun hand opsteken, dan zie je via deelnemers in welke volgorde dit is gedaan, door het cijfertje naast het handje.

 

Erg praktisch, maar  het laten zakken van deze handen gaat niet automatisch. Je moet er als deelnemer zelf om denken of de organisator en presentator van de meeting kunnen dit doen. Microsoft heeft nu een oplossing voor al die opgestoken handen. Ben je namelijk aan het woord geweest, dan zakt jouw hand automatisch.

 

Dit is één van de nieuwe functionaliteiten die in Microsoft 365 wordt ontwikkeld. In deze blog stellen we je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, die ontwikkelingen die worden uitgevoerd en uitgerold.

 

Wordt ontwikkeld

 

Whiteboard: verschillende updates

Whiteboard heeft er een aantal nieuwe functionaliteiten bij, voor sticky nots, het volgen en de timer.

Sticky notes
Binnenkort zie je wie de Sticky notes heeft geplaatst in Whiteboard.

 Volgen

Binnen een gedeelde whiteboard kun je elkaar volgen. Je weet wie waar staat en wat typt. Bij een whiteboard die gedeeld is in een Teams vergadering is deze functie nog niet beschikbaar. Maar dit gaat veranderen en binnenkort volg je de deelnemers van een Teams vergadering ook binnen een gedeelde whiteboard.

Timer

Microsoft voegt binnenkort een timer toe aan Whiteboard. Door deze functie ziet iedereen, die in een Whiteboard bezig is, hoeveel tijd er nog over is om aan het Whiteboard te werken.

 

SharePoint: Externe bestanden laten uploaden binnen Document bibliotheek

Bedrijven die met SharePoint werken lopen er vaak tegenaan dat externe partijen documenten moeten uploaden, maar de rest niet mogen zien. Het gevolg is dat bestanden worden gemaild, zoekraken of externen krijgen toch toegang tot de bedrijfsomgeving. Microsoft lost dit op en voert een update uit, waardoor je een map in de document bibliotheek deelt met externen. De externe kan dan geen inhoud van de map zien, niks aanpassen of verwijderen en niks downloaden. Het enige wat een externe kan in die map is de benodigde documenten uploaden.

 

Teams: Automatisch laten zakken opgestoken handen

Je kent ze wel. De opgestoken hand tijdens een Teams vergadering. Deze opgestoken hand blijft opgeheven, tenzij de deelnemer er zelf om denkt om deze weer te laten zakken Dit gaat niet automatisch. Microsoft heeft hier een oplossing voor. Wanneer de deelnemer heeft gesproken, zakt de opgestoken hand automatisch. Het aantal opgestoken handen blijft hiermee beperkt en overzichtelijk.

 

Wordt uitgevoerd

Microsoft is nog druk bezig met onderstaande uit te rollen.

 

Outlook Desktop: Reageren met Emoji’s

Emoji’s zijn ook in het zakelijke verkeer niet meer weg te denken. Hangt natuurlijk wel af van de aard van je bericht en naar wie je het stuurt. Daarom introduceert Outlook nu emoji’s als een standaardreactie op een mail.

Reacties op e-mails lopen uiteen van hele verhalen tot alleen “prima of Oké”. Iedere keer dat je een mailtje verstuurt komt er mail bij in jouw verzonden items en in het postvak-in van de ontvanger. Met de nieuwe manier van reageren op e-mails, aan de hand van een emoji, verkleint de totale hoeveelheid mailverkeer.

Op dit moment gebruik je een 5-tal emoji’s:

emojis in mail

Als je een emoji aanklikt stuurt Outlook geen mail, maar kan de ander wel zien wat je ervan vindt. Dit zie je wel in de mail in de verzonden items.

emojis in mail

Teams: Chat berichten verwijderen

Soms heb je lange chat gesprekken in Teams waardoor waardevolle informatie ver naar boven schuift. Binnenkort kun je dit soort gesprekken in zijn volledigheid verwijderen, terwijl de rest van de chat blijft staan.

 

Is uitgerold

Microsoft Teams: Chat berichten later verzenden

Heb je een bericht getypt en wil je hem (toch) nog niet verzenden dan kun je kiezen voor uitgestelde verzending.
Klik met je rechter muisknop op het pijltje en kies de dag en tijd dat je het bericht wel wilt verzenden. Handig als collega’s in een andere tijdzone zitten of als je eerst iets moet afwachten alvorens je het kunt verzenden.

laten zaken opgestoken hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures