Creëer een samenwerkingsplek met Microsoft Loop

microsoft loop

Microsoft heeft tijdens Ignite de nieuwe tool ‘Microsoft Loop’ aangekondigd. Een tool die je verbindt met alle andere Microsoft 365 applicaties.

Ken je Microsofts Project Moca? Met deze tool binnen Outlook organiseer je persoonlijke werkzaamheden. Microsoft Loop wordt hierop een aanvulling. Het wordt een projecttool en Microsoft stelt deze beschikbaar als losse Microsoft 365 applicatie, terwijl Moca onderdeel is van Outlook Online. Met Loop organiseer je jouw groepswerkzaamheden gemakkelijk in samenwerking met anderen.

 

Microsoft Loop bestaat uit 3 verschillende onderdelen:

  • Components
  • Pages en
  • Workspaces.

 

Met deze onderwerpen ontstaat er een gedeelde plek, waarin je met elkaar kunt samenwerken.

 

Loop Components

Loop Components zijn niet alleen beschikbaar in Loop, maar ook in andere Microsoft 365 applicaties zoals Microsoft Teams, OneNote, Word et cetera. Het is de bedoeling dat de Loop Components deze maand al beschikbaar is in de Microsoft 365 applicaties. Dingen zoals lijsten en tabellen zijn Loop Components waar mensen in realtime aan kunnen samenwerken.

De integratie met Teams is een belangrijke voor Loop, omdat dit hèt samenwerkingsplatform van Microsoft vormt. Integreer je Loop Components dan werk je interactiever digitaal samen met je collega’s.

microsoft loop

Figuur 1 Voorbeeld van een Loop Component: een tabel. Bron: Microsoft

 

Loop Pages

Daarnaast bevat Loop Pages. Deze pages bevatten de Loop Components en helpen met het organiseren van de onderdelen binnen het project. Hier kun je bijvoorbeeld samen ideeën in realtime op papier zetten en de voortgang bijhouden van het project.

microsoft loop

Figuur 2 Voorbeeld van een Loop Page. Bron: Microsoft

 

Loop Workspaces

Tot slot bevat Loop Workspaces. Dat zijn gedeelde ruimtes waarin mensen samenwerken aan projecten. Elk project kan dan zijn eigen workspace krijgen met daarin de mensen die werken aan het project. In een workspace worden de Loop Pages ondergebracht.

microsoft loop

Figuur 3 Voorbeeld van een Loop Workspace. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams of Loop?

Het verschil tussen Microsoft Teams en Loop is dat werknemers meer flexibiliteit krijgen dan in Teams. Ze krijgen een leeg canvas wat ze zelf, met elkaar, kunnen vullen met ideeën en hun werk. Het versterkt Microsoft Teams, in plaats van dat het als vervanging gezien moet worden. Je zet het in voor projecten waarin meer flexibiliteit nodig is dan Teams biedt.

 

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer Loop beschikbaar is, dat wordt de komende maanden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures